Premierul demis Viorica Dăncilă a fost ironizată, sâmbătă, pe Facebook, de reprezentanța Comisiei Europene în România, după ce premierul a spus că nu vorbește limba engleză pentru că „suntem în România”. În mesajul postat pe Facebook , se arată că România este unul din statele membre ale UE în care toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străină.

„Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale . Alături de Danemarca , Grecia , Luxemburg , Austria și Suedia, România este unul dintre cele State Membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străînă, conform Eurostat”, a scris Reprezentanța Comisiei Europene în România, pe Facebook.

Chestionată în timpul unei conferințe de presă la Timișoara de ce nu vorbește bine limba engleză, Dăncilă a replicat : „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

  Dăncilă a continuat, spunând că : „Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susțînă pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțîn bine o anumită limbă străînă eu cred că este relevant relevant, dar important este ceea ce faci pentru români și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, cât și în afară granițelor”.

Ea a revenit cu noi declaratii, spunând că :  „Apreciez toți vorbitorii de limbi străine, fie că vorbim de engleză, franceză sau germană. Sunt o resursă valoroasă pentru țara noastră. Nu suntem de acord cu politicienii care în una din limbile de circulație internațională își critică propria țară”.

Articolul precedentMoartea unui mare artist. Rămas bun, Leo Iorga!
Articolul următorCelebră reședință de protocol a soților Ceaușescu, de vânzare