Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mersul la psiholog va deveni gratuit în Franța, iar tratamentul pentru tulburările psihologice va fi decontat de stat, începând cu anul viitor.

Anunțul a fost făcut de către președintele francez, Emmanuel Macron, în cursul săptămânii acesteia.

Ședințele de terapie sunt finanțate de către sistemele de sănătate publică în mai multe state din Europa ca Marea Britanie sau Germania.

Pandemia de COVID-19 a cauzat și agravat problemele de sănătate mintală

Conform studiilor realizate de către profesioniștii francezi din domeniul sănătății mentale, este nevoie de efort național pentru a îmbunătăți accesul la serviciile de terapie. De asemenea, specialiștii au declarat că pandemia de COVID-19 a cauzat și agravat problemele de sănătate mintală.

Nu am vrut să vedem importanța sănătății mintale. Ne-a explodat în față faptul că sănătatea o cuprinde și pe aceasta. Consecințele pandemiei sunt la fel de tangibile în domeniul sănătății mintale”, a declarat Emmanuel Macron.

Declarația a avut loc în timpul unei conferințe cu profesioniști din domeniu. În cadrul aceluiași eveniment, au fost anunțate și noile măsuri.

De asemenea, președintele Franței a subliniat că esită o creștere alarmantă a numărului de copii care ajung la psiholog. Mai mult, minorii dezvoltă de tentative de suicid, mai ales atunci când vorbim de adolescenți.

Mersul la psiholog: un serviciu necesar și gratuit, în condițiile în care 20% din francezi suferă de depresie

Un sondaj realizat de autoritățile franceze la începutul lunii septembrie a descoperit că 10% din respondenți au avut gânduri sinucigașe anul acesta. Este un număr dublu față de anii de dinaintea pandemiei, precizează HotNews.

Au existat multiple sondaje efectuate în Franța. Un exemplu sunt cele de anul trecut care au indicat o creștere vertiginoasă a cazurilor de depresie.

Depresia a afectat persoanele fără un loc de muncă, dar și pe cei cu probleme financiare. De asemenea, teama de virus a dus la anxietate generalizată în rândul tinerilor.

Conform Organizației Mondiale ale Sănătații, pandemia va continua să impacteze sănătatea mintală, indiferent de stat.

VIACristina Antal
SURSĂȘtirea Verde
Articolul precedentCâte spitale trebuie să mai ardă pentru ca cineva să aibă curaj să-l demită pe Raed Arafat?
Articolul următorSectorul 5 e al comunității și comunitatea îl vrea curat! – Cristian Popescu Piedone
Jurnalist full-time / Pesimist part-time