Cristian Popescu Piedone
Advertisement

Într-o notă umoristică, Cristian Popescu Piedone scoate la iveală oportunismul anumitor membri de partid, propulsați de nume mult mai cunoscute ca a acestora. Un astfel de exemplu este și Iliescu Cătălin Lucian („nu, nu Ion Iliescu”), cel care, potrivit relatărilor lui Piedone, s-ar fi plimbat ani de zile prin consiliile primăriilor, totul culminând cu o candidatură anonimă la Sectorul 5, terminată cu un scor rușinos, însă nu surprinzător.

Iliescu Cătălin Lucian, băiatul de mingi al lui Traian Băsescu

„Îi dau eu o mână de ajutor să îl facem cunoscut”

„Îl știți pe Iliescu? Nu, nu pe Ion Iliescu. Pe Iliescu Cătălin Lucian. Nici acum nu știți despre cine e vorba? Nu-i de mirare. Acest politician de mâna a doua din PMP, care de ani buni nu face decât să se plimbe prin consiliile locale ale primăriilor, dar și prin Senatul României (plătit din banii dumneavoastră) încearcă să capete puțină notorietate. Acest Iliescu a candidat și la Primăria Sectorului 5, dar probabil nici asta nu știți la cât de “important” este acest domn, pentru că a obținut un scor sub cel al partidului din care face parte. Îi dau eu o mână de ajutor să îl facem cunoscut.”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone: „Mai nou, acest Iliescu al anilor 2020 își dă cu părerea despre cum trebuia procedat la Biroul Electoral Central. Ne explică el cum că voturile ar trebui renumărate pentru că așa a decis Biroul Electoral Sector 5”

Astfel, cum Iliescu este unul dintre cei care au cerut cu ardoare renumărarea voturilor, cu toate că nu cunoaște legea, Cristian Popescu Piedone a decis să-i dea o mână de ajutor, de dragul culturii generale, explicându-i legea. Aceeași lege care spune că, în contextul dat, renumărarea voturilor nu este posibilă. O știu asta președintele BES5, cât și locțiitorul acestuia, ambii deținând funcții care le dă dreptul să tragă concluzii. Unul judecător, altul procuror.

„Să îi explicăm și domnului Iliescu care este procedura. Dacă se sesizează nereguli în secțiile de votare se fac întâmpinări înainte de semnarea proceselor verbale (procese verbale care au fost semnate de toți reprezentanții partidelor din comisii). Ori fără aceste întâmpinări, nu se poate solicita renumărarea. Cei care au votat în BES 5 renumărarea sunt tot reprezentanți ai partidelor. Președintele BES 5 și locțiitorul BES 5, de profesie judecător, respectiv procuror, au făcut contestație împotriva acestei solicitări de renumărare. Judectorul și procurorul, adică singurii membri ai BES 5 care chiar știu legea. Dar domnul Iliescu a fost tras de urechi de șeful său, Traian Băsescu, fără de care Iliescu nu prindea nici măcar un loc de consilier. Iar aceste afirmații cum că eu, Cristian Popescu Piedone am făcut contestație împotriva procedurii de renumărare este o minciună. Asta o arată documentele de mai jos.”, a mai spus Piedone.

Piedone NU a făcut contestație împotriva procedurii de renumărare a voturilor:

Mesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru cei ce doresc renumărarea voturilor (VIDEO)

„Domnilor, nu mai fiți bărbați în fuste de femei. Nu mai fiți bărbați care se ascund după steagul partidelor.”

Potrivit lui Cristian Popescu Piedone, oricine se împiedică de scaunul său de primar, îl poate lua pentru a-și mobila casa, întrucât acesta nu are nici cea mai mică intenție de a-l folosi. Piedone a declarat în nenumărate rânduri faptul că biroul acestuia va fi strada, odată ajuns la Primăria Sectorului 5 și, din câte putem observa, are intenția de a-și ține promisiunea.

„Domnilor, nu mai fiți bărbați în fuste de femei. Nu mai fiți bărbați care se ascund după steagul partidelor. Niciunul dintre domnii care își doreau scaunul de Primar de la Sectorul 5 nu mă vedeau ca pe un contracandidat de temut. Acum, după rezultatul alegerilor, toți și-au adus aminte de mine și nu știu ce motive să mai invoce pentru a-și justifica înfrângerea. Cât despre scaunul de primar, dacă tot vi-l doreați atât de mult, vi-l dau, domnilor. Să-l păstrați acasă, căci eu nu am nevoie de el. Locul meu este printre oameni, printre locuitorii Sectorului 5! Ei sunt singurii care contează!”, conchide Cristian Popescu Piedone, în stilul caracteristic.

EXCLUSIV. Dovada mitei electorale dată de Florea Daniel

Ziarul de Investigații

Advertisement
Articolul precedentBREAKING: Dan Tudorache va fi audiat astăzi, la SIIJ, în urma plângerii penale depuse de avocatul PSD S1
Articolul următorOFICIAL: BEC propune clasarea cererilor de renumărare a voturilor