Scopul scuză mijloacele: USR PLUS ar avea de gând să le dea o mână de ajutor celor de la AUR

USR PLUS ar intenționa să „pună osul la treabă”, alături de AUR, pentru a duce moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu la îndeplinire

Dan Barna (Captură video)

USR PLUS pare să se pregătească să-și dea mână cu AUR pentru a pune la punct o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. De altfel, anunțul inițial al moțiunii a fost dat chiar de ieri când, cei de AUR au spus că au intenția să fure startul și să o ia înaintea celor de la PSD.

Împreună cu USR PLUS, AUR speră să strângă 122 de semnături pentru moțiunea de cenzură

Deputatul USR PLUS, Ionuț Moșteanu a confirmat faptul că partidul său are de gând să contribuie la moțiunea de cenzură inițiată de AUR.

Situația este cu atât mai bizară cu cât liderul Dan Barna a spus, în repetate rânduri, că cei de la AUR sunt nimic altceva decât niște „extremiști”, dând de înțeles, la momentul respectiv, că nu ar putea exista nicio șansă pentru colaborări, pe viitor, de vreme ce politicile de partid sunt diametral opuse. „Eu nu (nr. sta la masa negocierilor cu AUR). Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist. Am văzut chiar ieri lideri importanți din AUR, un purtător important de mesaj din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși. Deci acolo suntem. Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde e poate ajunge. Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei”, spunea, la momentul respectiv, Dan Barna.

Părerea era împărtășită inclusiv de colegul său de alianță, Dacian Cioloș, cel cunoscut pentru viziunea sa progresistă, pro-europeană și, mai mult decât atât, tolerantă față de comunitățile atât de blamate de AUR și electoratul acestora.

Citește și: Rareș Bogdan trimite săgeți înspre USR PLUS

Articolul precedentRareș Bogdan trimite săgeți înspre USR PLUS
Articolul următorPădurile din România, o proprietate a companiei IKEA
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.