Florea Daniel
Florea Daniel

Potrivit surselor noastre, în cursul zilei de ieri, actualul primar al Sectorului 5 Florea Daniel (PSD) pare să se fi întâlnit cu oameni de încredere pentru a începe demersurile unei alianțe „pe sub masă” cu Alianta PNL-USR. De vrea să reînvie neoficial Florea USL-ul? Pentru că, fostul primar de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone a crescut in sondaje, iar trendul se păstrează!

Miză mare pentru primăria Sectorului 5 și un „dușman” comun

O alianță OFICIALĂ între PSD și PNL pare un lucru greu de realizat în 2020, când electoratul este, după cum bine știm, împărțit în două. Astfel, o „înțelegere” pe sub masă poate fi o soluție pentru a strânge „soldații” împotriva unui candidat care pare să se fi ridicat din propria cenușă, revenind pe scena politică cu forțe proaspete. Cum Florea Daniel este conștient de faptul că nu a făcut nimic pentru sector, teama unui eșec la alegerile locale din 27 septembrie pare să-l fi împins să-și dorească un pact cu liberalii și useriștii de la S5. Dar, faptul că el a trimis soli de pace către PNL-USR Sector 5 nu înseamnă că va și obține o ântelegere cu aceștia. În momentul de față, Florea Daniel este în dizgrația propriului partid iar sponsorii casei nu-i mai răspund la telefon.

De ce „Piedone”?

În ultima perioadă, ascensiunea lui Cristian Popescu Piedone în sondaje a înregistrat cifre alarmante pentru orice contracandidat al său, cu atât mai mult pentru Florea, căruia Piedone i-a scos gunoiul de sub preș și i l-a pus strategic în poartă, acolo unde îl poate vedea orice alegător. Pe de altă parte, și candidatului PNL (susținut și de USR PLUS) Cristian Băcanu la primăria cinciului i se diminuează considerabil șansele de câștig. O alianță le-ar da celor doi, ultim menționați, impresia puterii împotriva celui mai popular candidat: Piedone.

Cu siguranță, în următoarea perioadă, ne putem aștepta să vedem războaie electorale duse și de-o parte, și de alta, împotriva lui Piedone, asezonate cu campanii de marketing foarte agresive.

Ce face Florea atunci când nu pune la cale alianțe pe sub mână?

Florea Daniel, primarul Sectorului 5 face ce știe să facă cel mai bine, mai exact ceea ce a învățat la „școala veche”, cea înființată neoficial în politica românească după Revoluție: împarte pomeni electorale. Dacă înainte, pomenile electorale erau definite prin pachete cu alimente și diferite obiecte brand-uite cu numele candidatului și sigla partidului, acum Florea face un pas în față, se adaptează vremurilor și oferă vouchere de 100 lei. De unde? Din banii contribuabilor.

Coadă la voucher 02 septembrie 2020:

Redacția noastră vă punea la dispoziție săptămâna trecută în exclusivitate mărturia telefonică a unei astfel de „tranzacții”, aflând că, în tărâmul lui Florea, un vot valoreaza 100 lei (în bonuri de masă).

Citește articolul aici: EXCLUSIV. Dovada mitei electorale dată de Florea Daniel

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTăriceanu e convins că poliția colaborează cu interlopii doar de câteva luni
Articolul următorCiolacu mai vine cu o idee: bonus pentru profesori