Fostul președinte al PSD Adrian Năstase critică voalat modul în care au acționat social democrații în ceea ce privește moțiunea de cenzură și crede că rezultatul ulterior va influența cu siguranță alegerile locale din această lună. Pe departe, Năstase lasă să se înțeleagă că întârzierea moțiunii ar fi fost intenționată, astfel încât să nu îi afecteze lui Marcel Ciolacu credibilitatea în fața social democraților până la votul prin care a fost ales președinte al PSD. Însă mai e o speranță pentru a liniști apele în PSD și a recâștiga încrederea oamenilor, inclusiv a celor nemulțumiți de prestația lui Ciolacu, crede Năstase. Anume, „o strategie foarte spectaculoasă”, însă fostul președinte al PSD nu pare prea convins că partidul va reveni pe culmile gloriei.

O moțiune amânată foarte mult. În final, depunerea ei a avut loc anterior Congresului PSD iar dezbaterea și votul ei au fost programate după. Amânarea votului, din lipsă de cvorum, nu mai poate influența Congresul – care a trecut – dar poate influența alegerile locale. Unele zone de nehotărâți și unii primari ar putea fi interesați de ofertele liberalilor.

Este destul de evident, la acest moment, PSD are destul de puțini aliați și nu reușește să negocieze cu succes pentru a-i obține. Au mai rămas trei săptămâni până la alegerile locale. Ar fi nevoie de o strategie foarte spectaculoasă a partidului pentru a depăși acest eșec în scurtul timp rămas.

Se va întâmpla oare acest lucru?”, se întreabă retoric Adrian Năstase.

Articolul precedentCiolacu mai vine cu o idee: bonus pentru profesori
Articolul următorCiolacu: „Toată lumea este vinovată, mai puțin guvernul său”