Nistor, Ciuclea și Stoian. O poză cât o mie de articole - Foto Facebook-
Nistor, Ciuclea și Stoian. O poză cât o mie de articole - Foto Facebook-

În cursul nopții trecute, inspectorul de mediu Eduard Felciuc a prins în flagrant muncitorii Supercom SA de la groapa de gunoi Bârcea Mare deversând levigatul într-o groapă amenajată din timp. Acesta a avut inspirația de filma groapa deja plină cu levigat însă muncitorii Supercom SA care deja începuseră astuparea gropii au fugit cand l-au văzut pe Felciuc.

Video – Eduard Felciuc

În urma postării pe facebook a filmărilor, inclusiv Octavian Berceanu a luat poziție față de ceea ce a devenit deja o practică a celor de la CMID Bârcea Mare. Amintim că nu este prima dată când Supercom SA aplică această ”tactică de afaceri” neținând cont de dezastrul ecologic pe care îl produc.

În noiembrie 2021 același Supercom SA deversa levigat în aceeași zonă. Și atunci, la fel ca și acum totul a ieșit la iveală, autoritățile statului au aflat, de la ministru pană la polițistul local, însă sancțiunile încă nu s-au dat. Motivele expuse de cei în măsură frizează de-a dreptul bunul simț. Poate de data asta, Ministrul Mediului va considera că deversarea de levigat pe câmp este o faptă ce merită atenție.

Ionel Ciuclea, patronul Supercom SA la aceeași conferință cu Ministrul Mediului

Este de notorietate faptul că Ionel Ciuclea, patronul Supercom SA, alături și de alți reprezentanți ai mediului de afaceri ori reprezentanți ai Statului, a fost de mai multe ori invitat de orgnizatorii unor conferințe pe teme de mediu-deșeuri alături de fostul ministru al mediului Tanczos Barna și Dan Stoian, șeful ADI Hunedoara.

Foto Facebook Antena 3 CNN

Oare de ce se fac aceste conferințe dacă nu pentru a stabili o linie clară de dezvoltare, de respectare a legilor și de îmbunătățire a mediului de afaceri?

Realitatea știută până în acest moment este că Supercom SA nu este la prima deversare de levigat in Hunedoara! Depinde doar de o mână de oameni cu putere de decizie ca aceste acțiuni devenite practici în Hunedoara să fie sancționate și oprite!

Se va aplica măcar acum principiul ”Poluatorul plătește”?

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentLocalitatea Mihail Kogălniceanu din Constanța se confruntă cu absența apei potabile
Articolul următorPrimar din Olt, acuzat de luare de mită: cerea 10% din valoarea contractelor, pentru încredințarea acestora
Senior partner Ziarul de Investigatii