Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Lucrările de modernizare a rețelei de distribuție a apei vor duce la sistarea apei potabile în mai multe zone din Cernavodă.

Potrivit societății constănțene RAJA, vor fi executate multiple lucrări de racordare a unei noi conducte.

În cadrul lucrărilor de investiții realizate la nivelul sistemului de alimentare cu apă din orașul Cernavodă, joi – 03 august 2023 se vor executa lucrări de racordare a noii conducte de pe strada I.D. Chirescu la rețeaua existentă de pe străzile Luptei, Revoluției, Primăverii și Muncitorilor”, se arată în comunicatul emis de RAJA.

Va fi întreruptă furnizarea apei în intervalul orar 08:00 – 16:00 în următoarele zone din Cernavodă:

Străzile Luptei, Revoluției, Primăverii, Muncitorilor, Avram Iancu, Salciei, Mălinului și I.D. Chirescu, cu străzile adiacente și punctele termice aferente;

Cartier Columbia;

RAJA a reamintit că această investiție face parte din”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a societății RAJA S.A. Constanța în perioada 2014- 2020”. Contract CL 24- ”Rețele apă Cernavodă, Făclia și Tortoman. Aducțiuni Făclia, Cernavodă. Rețele canalizare Cernavodă, Satu Nou și Mircea Vodă” în valoare de peste 56 mil.lei.

Societatea și-a prezentat scuze pentru disconfortul creat abonaților, asigurându-i că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

RAJA: ”Rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă”

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții”, au adăugat reprezentanții RAJA.

Societatea a transmis că, prin implementarea acestor lucrări se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranțași continuitatea furnizării serviciilor.

Articolul precedentA controversial Bulgarian businessman has bought thousands of hectares of land in Southern Romania. Some of the transactions have raised suspicions
Articolul următorMinistrul Mediului dă vina pe „greaua moștenire” când vine vorba despre problema gropilor de gunoi