Foto: Pixabay.com

 Măsuri drastice împotriva turiştilor sau localnicilor care sunt decoperiți că dau de mâncare urşilor din zona Lacului Sfânta Ana sau pe drumul de acces spre Tinovul Mohoş, potrivit digi24.ro.

Aceștia vor fi amendați și  nu vor mai avea voie să viziteze zona, a anunțat directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana, Dósa Elek Levente

Acesta a postat, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare din care se vede că un urs care era pe drumul spre Lacul Sfânta Ana sare la o maşină oprită în dreptul lui, pentru a fi hrănit. Hrănirea urșilor de către turiști le face un rău animalelor, deoarece acestea nu vor mai putea să se descurce singure în sălbăticie.

„Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în ‘dar’ interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!”, a scris Dósa Elek Levente, pe Facebook.

 Acesta a declarat că înregistrarea postată a primit-o de la un turist din Olanda, care a făcut-o de la distanţă

Președintele Asociației Pro Sfânta Ana bănuieşte că ursul fie a fost ademenit cu mâncare, fie cineva a întins mâna către el, moment în care animalul a sărit la maşină. „Dacă surprind pe cineva că hrăneşte urşii în drum spre Sfânta Ana sau în altă parte şi ajunge la Lacul Sfânta Ana, nu mai permitem accesul pe teritoriul nostru”, a precizat Dósa Elek Levente. 

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana a anunţat autorităţile pentru relocarea unei ursoaice cu pui, după ce nişte turişti cu un comportament „iresponsabil” au făcut picnic în pădure şi animalul, atras de mâncare, s-a apropiat de ei şi le-a luat rucsacul. „Tot un comportament iresponsabil, nu au respectat regula de interdicţie de picnic, s-au băgat în pădure, s-au întins cu pătura şi cu mâncarea şi a venit ursul la ei. (…) Situaţia nu a fost periculoasă, nu a sărit la om, oamenii s-au speriat, au fugit, le-a luat rucsacul şi s-a dus înapoi în pădure. (…) Am anunţat autorităţile, solicităm să intervină pentru relocare, pentru că, din moment ce a ajuns la mâncare de origine umană, începe să devină periculos”, a explicat Dósa Elek Levente. El este nemulțumit de faptul că mai sunt persoane care încalcă regulile, subliniind că e nevoie de educaţie, deoarece omul modern a pierdut legătura cu natura.

Ministrul Mediului insistă pe împușcarea animalelor sălbatice: ”Bucureștenii se vor trezi cu ursul în Cișmigiu”

Articolul precedentUn profesor din Arad a câștigat o mică avere din meditațiile ținute anul trecut
Articolul următorProgramul Fanfarei ”Muzica Apelor” pentru luna august