sursă foto: pixabay

În toamna anului 2019, o crimă îngrozea liniștea comunei prahovene Cosminele. O femeie în vârstă de 35 de ani era descoperită moartă într-o râpă de la marginea localității. Zile în șir, polițiștii o căutaseră pe femeie, care era mama a doi copii mici. 

Criminalul a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 26 de ani. Cei doi aveau o relaţie de aproximativ un an, însă Florentina ascunsese multe informaţii din trecutul său.  Îi spusese lui Cristian că are doar 28 de ani şi îi ascunsese faptul că este măritată şi are doi copii din două relaţii anterioare.  La aflarea adevărului, tânărul s-a supărat și și-a omorât iubita. I-a aruncat corpul într-o râpă de la marginea comunei. 

Cristian Anton a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 10 ani de închisoare pentru crima comisă. Pedeapsa a fost menţinută şi de Curtea de Apel Ploieşti. 

Însă, Curtea de Apel Ploiești a respins acordarea unor despăgubiri morale în valoare de 50.000 de euro pentru soțul Florentinei. 

Judecătorii au  considerat că acordarea ”reparaţiei” morale soţului victimei nu este justificată, atâta vreme cât Florentina plecase de acasă cu intenţa de a-şi reface viaţa. Instanţa a apreciat că aceşti bani ar fi reprezentat o ”îmbogăţire fără just temei” pentru bărbatul de care femeia ucisă se despărţise în fapt. 

Pe fondul cauzei, Tribunalul Prahova a admis plata daunelor morale, în valoare de 50.000 de euro, către bărbatul femeii ucise, dar decizia a fost atacată la instanţa superioară chiar de către criminal.

Vor primi despăgubiri morale în valoare totală de 100.000 de euro cei doi copii ai femeii omorâte. Instanţa a pus deja sechestru pe averea criminalului. 

Articolul precedentPrimarul Piedone a scos 38 de metri cubi de gunoaie dintr-un apartament din București!
Articolul următorRareș Bogdan își justifică susținerea premierului Cîțu
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...