Reacția premierului, după ce zeci de mii de oi au fost înghesuite, în plină caniculă, pe unul dintre „vapoarele morții”, cu destinația Iordania

„Parlamentul nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte transportul cu animale vii”, susține Florin Cîțu

Foto: Facebook

În ciuda tragediilor întâmplate în anii trecuți, firmele care fac comerț cu oi sau cu alte animale vii ignoră dispozițiile emise de ANSVSA și își continuă nestingherite afacerile. Este și cazul vaporului Taiba, cel care a plecat ieri, din portul Constanța, cu zeci de mii de oi, înghesuite la bord, în plină caniculă.

Florin Cîțu reacționează, după ce zeci de mii de oi au fost înghesuite pe vapor, în plină caniculă: „Am cerut ANSVSA, poliţiei şi ANAF să asigure eficacitatea măsurii suspendării transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, şi să aplice cele mai aspre sancţiuni, unde este cazul”

Premierul a remarcat, de asemenea, într-un sfârșit, că unii nu respectă legislația în vigoare, cea comunicată de ANSVSA încă din 29 iulie. „Românii trebuie să ştie că nimeni nu e mai presus de lege, iar, în mandatul meu, mă voi asigura că se şi respectă acest principiu fundamental. Parlamentul nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte transportul cu animale vii. Aşa că voi relua cu celeritate demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Reacția premierului, după ce zeci de mii de oi au fost înghesuite pe unul dintre „vapoarele morții”, cu destinația Iordania
Foto: Facebook

Vaporul Taiba plecat ieri, la prânz, plin ochi cu zeci de mii de oi înghesuite și netunse din România. Vaporul va avea ca destinație finală Iordania. În plus, Animals International – România amintește că vaporul are o vârstă de 43 de ani, acestuia lipsindu-i un sistem de climatizare eficient pentru a asigura transportul oilor în condiții decente, la destinație.

Ba mai mult, traseul este unul lung și va străbate Marea Neagra, Marmara, Mediterană, canalul Suez și Marea Roșie, ca mai apoi să ajungă în portul iordanian, Aqaba, unde temperaturile depășesc 40 de grade Celsius, la umbră.

Citește și: BREAKING: Incendiu în cartierul Latin, din Capitală!

Articolul precedentRomânia în week-end: Caniculă, aglomerație la plajă și accidente rutiere
Articolul următor„Următorul val al pandemiei va fi al nevaccinaților!”/ De ce este refuzat vaccinul anti-Covid
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.