Captură video/Youtube
Captură video/Youtube

Omenirea se confruntă cu gripa tomatelor, o nouă boală considerată foarte contagioasă.

Aceasta se răspândește în lume, imediat după apariția variolei maimuțelor.

De asemenea, gripa sau febra tomatelor are simptome asemănătoare cu variola maimuței.

Boala afectează, cu precădere, copiii foarte mici. Există o listă a simptomelor

Inițial, această boală a apărut în India. Numele afecțiunii se explică prin faptul că, pe corpul persoanei infectate, apar erupții mari, de culoare roșie.

În plus, aceste vezicule mari, rotunde şi roşii sunt extrem de dureroase.

Potrivit India Today, alte simptome ale bolii includ: febra, greața, vărsăturile, diareea, dar și durerile articulare.

Alexandru Rafila: ”În cazul în care va veni vreo alertă din partea Centrului European de Control al Bolilor în legătură cu gripa tomatelor din India, România va lua aceleaşi măsuri cu celelalte state din Uniunea Europeană”

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, România va lua aceleaşi măsuri care vor fi implementate de toate statele din Uniunea Europeană.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, în cazul în care va veni vreo alertă din partea Centrului European de Control al Bolilor în legătură cu gripa tomatelor din India, România va lua aceleaşi măsuri cu celelalte state din UE.

Nu cred că este vorba despre o alertă din Europa. Cred că este vorba despre o alertă din Asia şi deocamdată aşteptăm…. Este în India, India e în Asia. În mod evident pe măsură ce Centrul European de Control al Bolilor ne va furniza informaţii suplimentare legat de modul în care o posibilă infecţie poate să afecteze Uniunea Europeană, vom lua şi noi aceleaşi măsuri similare cu celelalte state membre ale Uniunii. Deocamdată, nu avem o astfel de informare”, a explicat Alexandru Rafila, citat de news.ro.

Articolul precedentPământul roditor, binecuvântarea lui Dumnezeu, va salva România. Chesnoiu: „Agricultura este domeniul cu cel mai mare potenţial de dezvoltare”
Articolul următorGrecia se confruntă cu prețuri extreme, iar numărul clienților din restaurante s-a redus substanțial
Jurnalist full-time / Pesimist part-time