Foto: Arhivă personală, Doru Beldiman
Foto: Arhivă personală, Doru Beldiman

Ilegalitate, cruzime și o indiferență constantă a autorităților: un locuitor din Târgu Neamț, județul Neamț, a declarat, pentru Ziarul de Investigații, cum aproape în fiecare seară trec căruțe fără lumini, în goana cea mai mare. 

Explicația: aceste căruțe nu ar goni noaptea fără lumini, dacă nu s-ar duce sau veni de la furat. 

Deși reprezintă un real pericol pentru trafic, deși pun în pericol circulația pe drumurile publice, infracțiunile nu se opresc aici: cruzimea pare să fie literă de lege în Târgu Neamț, oraș lăudat pentru liniște și turism, dacă este să ne luăm după prezentări, reclame și obiective.

Foto: Arhivă personală, Doru Beldiman
Foto: Arhivă personală, Doru Beldiman

Nu doar adulții, dar și copiii bat cu bestialitate caii folosiți, în mod constant, pentru furt

O altă practică curentă este faptul că multe căruțe sunt conduse ba de adulți, ba de copii până în 16 ani. Aceștia bat cu bestialitate caii, ca să gonească cât pot de repede. Pe lângă faptul că este un mare pericol pentru trafic, abuzul animalelor este caz penal. 

Am observat aceste fapte de nenumărate ori. Am adus aceste fapte la cunoștință autorităților, dar nimic nu se face. Nu mai spun de multe alte fapte reprobabile din acest orășel”, a declarat pentru Ziarul de Investigații, Doru Beldiman, locuitor al orașului Târgu Neamț.

Fiind contactat de Ziarul de Investigații, Doru Beldiman a explicat cum, în repetate rânduri, a trimis sesizări la Primărie, la Prim Ministru, la Poliție sau la Ministerul de Interne.

Orice cale a ales, oricâte scrisori a scris sau oricâte reclamații a trimis, nimeni nu a intervenit.

Vasilică Harpa: un primar indiferent la reclamații, proteste și abuzuri repetate. Dar un primar implicat în pomenile electorale din Târgu Neamț

Ce este interesant în Târgu Neamț: faptul că primarul Vasilică Harpa ocupă același tron, obținând, în urma alegerilor locale din 27 septembrie, al treilea mandat.

Răspunsul Primăriei a fost, este și continuă să fie repetitiv și presărat cu indiferența tipică. Edilul ”a luat la cunoștință” și… cam atât.

În momentul în care Poliția Locală a fost sesizată, au fost împărțite amenzi. Cu toate acestea, cei trași la răspundere refuză, în mod constant, să plătească în fața legii, iar evenimentele se repetă zilnic. Nu există alte sancțiuni ca munca în folosul comunității, iar ideea de arest lipsește cu desăvârșire.

”Mi se rupe sufletul când văd cum bat caii. Abuzul trebuie să înceteze, dar autoritățile nu se implică”

Ce rost ar avea ca aceste căruțe să circule noaptea, fără lumini? I-am scris primarului și le-am scris și consilierilor locali. Nu o singură dată. În repetate rânduri.

Practic, Târgu Neamț e un sat, dar noi plătim taxe de oraș. Cu toate acestea, ce mă supără cel mai mult este cruzimea.

Mi se rupe sufletul când văd animale bătute, chinuite… Am scris și unei Asociații de Protecție a Animalelor. Lumea nu se mai implică dacă toți sunt mână în mână cu Primăria PSD.

Electoratul este protejat de primar. Se fac multiple pomeni electorale, iar lumea nici nu protestează, nici nu ripostează”, a explicat Doru Beldiman.

Jaful și maltratarea animalelor: o imagine mai puțin știută, într-un oraș promovat ca ”turistic”    

Un videoclip filmat în cursul zilei de joi, 29 mai, exemplifică practicile barbare care au loc, repetitiv, în Târgu Neamț: noaptea se ”iese la furat”, caii gonesc, autoritățile dorm.

De asemenea, mai mulți indivizi, fie că sunt copii sau adulți, lovesc cu bestialitate caii, cu scopul de a nu fi prinși și trași la răspundere.

Foto: Arhivă personală, Doru Beldiman

Pentru infractori, viteza este prioritară atunci când jaful este constant, iar suferința animalului rămâne la stadiul de detaliu nesemnificativ.

Vă rog să publicați aceste evenimente, poate-poate autoritățile vor interveni. Nu am niciun interes politic, nimic, în afară de faptul că nu suport maltratarea animalelor și doresc o atmosfera civilizată în acest orășel”, a mai precizat locuitorul orașului, sperând ca, măcar într-un ultim ceas, autoritățile să-și facă datoria.

Articolul precedentLauda de sine, nu miroase a bine: Clotilde Armand, bilanț după șase luni de mandat
Articolul următorEvaziune fiscală cu pungi biodegradabile
Jurnalist full-time / Pesimist part-time