Tudorel Toader, membru al Consorțiului Universitaria

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, fost judecător constituțional și fost procuror este și fost notar.

Acesta a confirmat că s-a suspendat din funcția de notar public, după ce în toamna anului 2019 a beneficiat de o „dispensă” de la ministerul pe care îl conducea pentru a accede în această profesie fără examen, ca fost judecător al Curții Constituționale.

Tudorel Toader nu și-a semnat chiar singur ordinul prin care a devenit notar, ci a delegat un secretar de stat din Ministerul Justiţiei pentru aceasta, iar ulterior și-a deschis cabinetul notarial „Toader” din Iaşi, unde s-a asociat cu fiul lui, Alexandru, după care s-a suspendat din funcția care îl făcea incompatibil cu cea de ministru.

Aseară, fostul ministru a afirmat că s-a suspendat din nou din funcția de notar, pentru a se întoarce în avocatură, după ce în presă a apărut un articol legat de noua sa profesie.

Mai înainte de a reveni în avocatură, m-am suspendat din funcția de notar public, pentru a nu intra în stare de incompatibilitate!”, a asigurat cel care este în continuare rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Potrivit informațiilor furnizate de Uniunea Națională a Barourilor din România, Tudorel Toader este avocat definitiv activ în cadrul Baroului Iaşi, data înscrierii fiind 15 octombrie 1991, și are dreptul de a pune concluzii și de a pleda în toate instanţele.

Cei care au nevoie de îndrumarea sa juridică în vreun proces îl pot găsi – potrivit aceleiași surse – în cabinetul din Iași, de pe Strada Costache Negri Nr. 37, Bl. P1, Parter. Ca date de contact, Tudorel Toader și-a publicat numărul de telefon 0744.222.676, adresa de mail fiind cea de rector: ttoader@uaic.ro.

Articolul precedentRusia obligă YouTube, Google, Facebook şi Twitter să își deschidă reprezentanțe locale
Articolul următorMinistrul Sănătății: „Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut reprezintă un motiv real de îngrijorare”