Începe reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 5

Primele 15 blocuri vor intra în „șantier” din 3 iunie

Așa cum a precizat încă de la preluarea mandatului de primar, Cristian Popescu Piedone a trecut de la faza de promisiune la acțiune. Concret, de mâine încep lucrările de reabilitare termică a blocurilor de pe raza Sectorului 5, pentru început fiind vizate 15 blocuri, urmând ca în perioada imediat următoare să fie publicată și lista celorlalte blocuri ce vor intra în program.

Vezi aici care sunt aceste blocuri

De altfel, primarul Piedone a atras atenția, încă din campania electorală, cu privire la faptul că multe dintre „șantierele” deschise pentru reabilitatea termică au fost abandonate și nu s-au mai finalizat.

Potrivit Primăriei S5, „odată cu adoptarea bugetului și deblocarea situației în ceea ce privește contractele de reabilitare, locuitorii din sector vor putea beneficia de izolarea termică a blocurilor”.

Mai mult, încă din luna ianuarie, edilul a dispus ca Direcţia de Investiţii din cadrul Primărie să-i notifice pe toți constructorii care au contractat lucrări de reabilitare termică la blocuri.

„Vă promit că vom face tot ce ține de noi”

De la acel moment, primarul a cerut să se apeleze inclusiv la clauza prevăzută în contract prin care antreprenorul va despăgubi beneficiarul pentru orice daune, pierderi şi cheltuieli, inclusiv taxe legale, care rezultă din orice cerere privind executarea lucrărilor, dacă aceste lucrări nu vor începe la timp.

„Știu încă de când am preluat mandatul de primar că una dintre principalele nemulțumiri ale cetățenilor din Sectorul 5 este cea privind reabilitarea termică a blocurilor. Am spus încă de la început că voi face toate demersurile necesare pentru ca aceste lucrări să continue. Iată că de mâine dăm startul reabilitării. Pentru început, aceste lucrări se vor efectua la 15 blocuri din sector, iar în zilele următoare vom anunța și următoarele blocuri care se află pe listă pentru reabilitare termică”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Totodată, acesta a precizat că misiunea pe care o are actuala administrație loală este una dificilă, dra nu imposibilă, menționând că în ce a rămas din 2021 trebuie să se recupereze tot ce nu s-a făcut în ultimii ani, adăugând și faptul că înțelege nemulțumirea cetățenilor, care este pe bună dreptate.

„Sunt blocuri unde s-a început reabilitarea, iar apoi lucrările au fost pur și simplu abandonate. Nu vom mai tolera astfel de lucruri. Companiile care nu își fac treaba vor suporta consecințele. Eu, Cristian Popescu Piedone, vă promit că vom face tot ce ține de noi ca instituție pentru ca blocurile din sector să fie reabilitate cât mai repede, având în vedere că aceste proiecte sunt deja bugetate”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Piedone: „Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală”

Articolul precedentCiolacu critică orice, dar uită să vină și cu soluții
Articolul următorGuvernul a publicat Planul Național de Redresare și Reziliență