Jill Biden vine în România

Ea se va întâlni vineri cu militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu.

Jill Biden va merge în Europa de Est la sfârșitul acestei săptămâni pentru a se întâlni cu refugiațîi ucraineni. Prima doamnă a SUA vrea să plece joi de la Washington pentru a vizita România și Slovacia, două țări membre NATO care se învecinează cu Ucraina. Cele două țări au primit un milion de ucraineni refugiați. Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România. Ea se va opri mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a merge sâmbătă la București.

Jill Biden va avea întâlniri la București, cu membri ai guvernului român, dar și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei , după Polonia. Sute de mii de ucraineni au trecut granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, a transmis Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Jill Biden este profesor la un colegiu comunitar. Ea va petrece un timp la București cu educatori care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi ajută la școlarizarea lor, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seară, Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia. Aici se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. Jill Biden îi va saluta pe slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Vizita lui Jill Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care ajută refugiații ucraineni din partea unor reprezentanți de top ai SUA. Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit duminică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite neanunțate la Kiev. Jill Biden și omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, au lucrat împreună pentru a accelera asistența medicală în prima linie a crizei refugiaților declanșată de invazia Rusiei.

Primăria Târgu Mureș oferă bani pentru casarea mașinilor vechi

Articolul precedentPrimăria Târgu Mureș oferă bani pentru casarea mașinilor vechi
Articolul următorAproximativ jumătate de milion de români nu au oficial un loc de muncă