Tema pensiilor speciale e departe de a fi încheiată, cu atât mai mult cu cât politicieni de toate culorile și din toate partidele și-au făcut un laitmotiv din aceasta. Printre aceștia, și europarlamentarii cumva aliați prin conjunctura parafării înțelegerilor din coaliția de guverare – Dacian Cioloș (USR-PLUS) și Rareș Bogdan (PNL), ocazie numai bună pentru fostul premier Adrian Năstase de a-i întreba în legătură cu pensiile lor speciale.

Fostul premier nu îi abordează direct – probabil nu frecventează aceleași medii și nu se întâlnesc – ci le dedică celor doi europarlamentari un articol pe blogul său.

Pe scurt, Adrian Năstase ar vrea să știe ce se întâmplă cu pensiile speciale de europarlamentari ale lui Rareș Bogdan și Dacian Cioloș și, totodată, se arată curios în legătură cu demersurile făcute de acesta din urmă pentru a renunța la privilegiul respectiv, la încheierea mandatului din Parlamentul European.

Știți proverbul românesc – „Să faci ce spune popa, nu ce face el”.

Mi-am adus aminte de acest proverb cu ocazia dezbaterilor publice legate de pensiile speciale. Punctul meu de vedere l-am exprimat și nu îl reiau – impozitarea progresivă a veniturilor poate fi soluția nu doar pentru pensiile „nesimțite”, ci și pentru alte venituri excesive (salarii, pensii, etc).

Deocamdată, am fost martorii unor comportamente duplicitare, jenante. Astfel, europarlamentari, cum ar fi Rareș Bogdan sau Dacian Cioloș spumegau la televiziuni împotriva pensiilor speciale, în timp ce ei vor beneficia de pensii speciale de mii de euro – ca europarlamentari. Dacian Cioloș a fost chiar amuzant – el nu știa că în calitate de europarlamentar va beneficia de o pensie specială „nesimțită”.

Dacă aș fi jurnalist, în orice emisiune în care ar apare, i-aș întreba dacă au dat o declarație scrisă că renunță la această pensie specială ce nu este bazată pe contributivitate. În plus, i-aș cere lui Dacian Cioloș o copie după scrisoarea adresată grupurilor parlamentare de la Bruxelles, pentru renunțarea la acest privilegiu – așa cum a promis”, scrie Adrian Năstase.

Articolul precedentLa Timișoara, o companie publică înțesată de liberali a băgat peste 300.000 de lei dintr-un foc în buzunarele unui fruntaș PNL!
Articolul următorViorica Dăncilă nu se consideră o marionetă a lui Liviu Dragnea