Urmărire ca în filme pe Autostrada 2, oamenii legii fiind pe firul unei anchete legate de trafic de droguri internațional. Ieri, un tânăr și concubina sa au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce în mașina în care se aflau s-au găsit 6 kilograme de cannabis, ascunse într-un troler. Drogurile fuseseră trimise din străinătate printr-o firmă de curierat, chiar de bărbatul reținut. De altfel, așa a și pornit ancheta: existau informații potrivit cărora inculpatul face vizite dese în Spania pentru a procura droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, inculpatul mergea în Spania cam la o lună și cumpăra 4-5 kilograme de cannabis, pe care le expedia mai apoi în România, prin intermediul unei firme de curierat. Mai mult, informația inițială era aceea că bărbatul își își ridica tot el coletele de la firma de curierat, pentru ca mai apoi să distribuie drogurile dealerilor și consumatorilor de pe raza municipiului București. De menționat că inculpatul a fost urmărit pas cu pas câteva zile, inclusiv în străinătate.

La data de 23.10.2019, inculpatul a plecat de pe aeroportul Otopeni, cu o cursă a unei companii aeriene, pe ruta București – Barcelona. Aflându-se pe teritoriul Spaniei, inculpatul a pregătit un colet ce conținea cantitatea de 6 kilograme de cannabis, pe care l-a expediat prin intermediul unei firme de transport, de pe un alt nume, (folosind în acest sens o carte de identitate falsă), ca expeditor fiind menţionată şi concubina sa, inculpata G. E. – I.

La data de 31.10.2019, în jurul orei 10:00, inculpatul C. C. – F împreună cu concubina sa, inculpata G. E. – I., s-au deplasat în municipiul Slobozia, cu un autoturism, de unde au preluat două bagaje de la reprezentantul companiei de transport după care au plecat spre municipiul București. În timp ce se aflau în autoturism, pe Autostrada 2, la km 20, în jurul orei 11:15,a fost organizată prinderea în flagrant, autoturismul fiind oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat, în portbagajul autovehicului, a fost identificat un troler ce conținea cantitatea de 6 kilograme de cannabis.

La momentul legitimării, inculpatul a prezentat o carte de identitate falsă, având aplicată fotografia sa și datele de identitate ale unei persoane decedate din luna februarie 2018”, au dezvăluit procurorii DIICOT. Oamenii legi au cerut arestarea preventivă a inculpatului, în vreme ce pentru concubina acestuia se are în vedere luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile.

Articolul precedentLudovic Orban a anunțat câți parlamentari vor vota Guvernul
Articolul următorPlângere penală împotriva Gabrielei Firea. Primarului Capitalei i se cere și demisia