Foto: Facebook

Uniunea Salvați România – București a anunțat că are gânduri mari în scandalul banilor sifonați în cazul Spitalului „Gomoiu”. Vrea să depună plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în serviciu, în legătură cu refuzul primarului de a lua măsurile care se impuneau în urma concluziilor raportului Corpului de Control. Consilierii municipali mai au însă și o altă problemă cu Firea, după ce aceasta nu a făcut public raportul întocmit în urma controlului de acum doi ani de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, control ce a vizat intervalul 2010 – 2017.

USR București, prin candidatul la Primăria Sectorului 3 – Ana Ciceală – arată că exista o solicitare de comunicare a concluziilor Corpului de Control încă din februarie 2018. Concluzia USR este aceea că „Firea a știut și a tăcut”.

Este în mod clar intenție evidentă de a obstrucționa aflarea adevărului și pedepsirea vinovaților. Cer demisia Gabrielei Firea, așa cum am făcut-o în multe alte dăți, deși știu că nu va renunța la funcție. Ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este altceva decât o altă dovadă că are ceva de ascuns și că speră să-și acopere urmele în aceste ultime luni de mandat”, este opinia Anei Ciceală.

Practic, Gabriela Firea a tăinuit informații extrem de grave privind prejudicierea bugetului public cu sume de până la 20 de milioane de euro. Le-a tăinuit nu doar față de public, nu doar față de Consiliul General, dar le-a tăinuit și față de autoritățile care ar fi putut să cerceteze ilegalitățile, să-i depisteze și să-i sancționeze pe vinovați”, se arată într-un comunicat al USR București.

Articolul precedentDroguri găsite într-o mașină, pe Autostrada 2. Șoferul a prezentat o carte de identitate falsă, cu identitatea unei persoane decedate
Articolul următorDuelul declarațiilor pe tema pensiilor românilor