Un tânăr din Mureș vrut să își rezolve problemele la regimul rutier și a sfârșit cu dosar penal, după ce i-a oferit bani polițistului care îl trăsese pe dreapta.

În vârstă de 27 de ani, inculpatul este acuzat de o faptă comisă în toamna anului trecut, proba forte din dosar fiind chiar înregistrările pe care polițistul le-a făcut pe când tânărul îl îmbia să ia bani, iar în schimb să nu îi aplice o sancțiune.

Potrivit polițiștilor Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureş, inculpatul va fi judecat pentru dare de mită, în condițiile în care, inițial, era cercetat doar pentru o contravenție, urmând a primi câteva puncte amendă și a i se reține certificatul de înmatriculare. Cum nu voia să rămână fără permis, șoferul a scos din buzunar 200 de lei.

În cauză s-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2020, conducătorul unui autoturism, fiind oprit de un echipaj de poliție, a oferit unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Mureș – Biroul Rutier suma de 200 de lei pentru a nu lua măsurile legale care se impuneau împotriva sa, respectiv reținerea permisului de conducere, urmare a faptului că inculpatul conducea un autoturism care nu a fost transcris pe numele noului proprietar în termenul prevăzut de lege.

În schimbul sumei oferite drept mită, tânărul, în vârstă de 27 de ani, se aștepta ca polițistul să nu aplice sancțiunea prevăzută de lege, respectiv 20 de puncte amendă și reținerea certificatului de înmatriculare. Polițistul a înregistrat discuțiile cu inculpatul, acestea fiind folosite ca mijloace de probă în reținerea situației de fapt.

Pentru documentarea cauzei penale, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, a detaliat DGA.

Articolul precedentFlorin Cîțu îi acuză pe cei de la USR PLUS că nu vor ca România să se dezvolte
Articolul următorAUR fură startul și anunță că are pregătită o moțiune de cenzură împotriva premierului