Profesorul Alexandru Rafila a fost invitat aseară la „Marius Tucă Show”, unde a vorbit, evident, despre pandemie și despre ceea ce crede, ca specialist, că se va întâmpla în continuare.

Însă Rafila a „atacat” și declarația zilei, făcută de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, după ce acesta a spus, aproape candid, că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Potrivit lui Nicușor Dan, nu s-a vaccinat încă deoarece niciun medic nu i-a spus acest lucru, iar Rafila a fost tranșant: astfel de atitudini afectează campania de vaccinare.

Am înțeles că nu s-a vaccinat încă pentru că nu a întrebat medicul sau medicul până acum, timp de opt luni, care nu i-a spus dacă ar trebui sau nu să se vaccineze. Întrebarea mea este care medic: medicul de familie sau medicul pediatru? Cu toate că e un vaccin care se poate administra de la 12 ani… Cine trebuia să îi recomande vaccinarea domnului primar?!

Discutăm de opt luni despre vaccinare și aflăm că, de fapt, noi nu ne-am vaccinat pentru că încă nu ne-a spus medicul. Mi se pare că este exact în genul ăsta de exemple care compromit campania de vaccinare”, a atras atenția Rafila.

Dat fiind că se apropie noul an școlar, Rafila a dezbătut și acest subiect, în contextul vaccinării elevilor. Parlamentarul PSD a subliniat însă că momentan nu putem vorbi, nu pe cifre cel puțin, despre o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor.

Problema majoră în România va fi legată de cine se va îmbolnăvi, pentru că dacă se vor îmbolnăvi persoane tinere, care fac forme mai ușoare, că acum este o mică presiune mediatică legată de copii. Copiii, vezi Doamne, devin subiectul principal al acestei infecții. Cifrele pe care le văd eu de la Institutul Național de Sănătate Publică nu arată acest lucru.

Se îmbolnăvesc la fel cum se îmbolnăveau și până acum. Sigur, tulpina se transmite mai ușor. Sigur că există un procent în rândul copiilor sau tinerilor care fac forme complicate, și din când în când, din nefericire, mai este și un deces, dar nu s-a schimbat major”, a subliniat Alexandru Rafila.

Articolul precedentTurcan se așteaptă la 5 milioane de români care să aibă nevoie de sprijin în plata facturilor la energie
Articolul următorStadionul Ilie Oană din Ploiești, vaca de muls a băieților deștepți