Abia ce se obişnuise cu viaţa în libertate, după ce petrecuse cinci luni în arest, de unde a fost eliberată în primăvară, că Alina Bica a ajuns din nou la Beciul Domnesc. Fosta şefă a DIICOT a fost reţinută marţi de procurorii anticorupţie, într-un nou dosar, ea fiind acuzată că a luat mită pentru soluţionarea unui dosar al DIICOT în favoarea omului de afaceri Horia Simu. Tot marţi, fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost reţinut pentru complicitate la dare de mită, în acelaşi dosar.
Noul dosar al Alinei Bica a fost întocmit în urma unui denunţ formulat de fostul consilier al acesteia, Ionuţ Mihăilescu, inculpat în dosarul fostei şefe DIICOT privind acordarea unei despăgubiri ilegale ca membră în comisia ANRP, a spus avocata fostului magistrat, Laura Voicu. Potrivit avocatei, denunţul este unul mincinos şi a fost făcut de Mihăilescu pentru a scăpa de acuzaţiile ce îi sunt aduse de procurorii DNA în dosarul ANRP.
Voicu a mai spus că Bica este acuzată în acest nou dosar de luare de mită şi că nu deţine alte informaţii despre caz. Avocata a precizat că Alina Bica nu a dat nicio declaraţie în faţa anchetatorilor şi că nu va mai face nicio declaraţie în faţa unui organ de anchetă, ci doar în faţa judecătorilor, pentru că, în opinia sa, modul în care este cercetată este abuziv.
Alina Bica a ajuns marţi, în jurul orei 11.00, la sediul DNA, fiind citată ca suspectă într-un nou dosar. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de un dosar de luare de mită pentru favorizarea omului de afaceri Horia Simu, cercetat într-un dosar al DIICOT. După aproximativ o oră, Bica a fost scoasă din sediul DNA cu cătuşe la mâini, fiind reţinută. Ea le-a spus jurnaliştilor că a cerut să fie scoasă prin faţa sediului DNA pentru că este „om de onoare”.
La rândul lui, Şerban Pop s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA. Ulterior, el a fost scos din clădire cu cătuşe la mâini, după aproximativ o jumătate de oră de audieri. El nu a făcut declaraţii jurnaliştilor. Pop urmează să fie dus în Arestul Poliţiei Capitalei, poreclit „Beciul Domnesc” de fostul primar de Constanţa Radu Mazăre.
Surse judiciare au precizat că Pop şi Bica au fost citaţi într-un dosar de mită pentru soluţionarea unui dosar DIICOT în favoarea lui Horia Simu. Mita dată în acest caz ar fi fost de aproximativ 230.000 de euro, potrivit surselor citate. „Suma de 230.000 de euro a fost luată de Pop de la Horia Simu, iar la Bica au ajuns 17.500 de euro, pentru clasarea dosarului lui Simu”, au precizat sursele citate.

Articolul precedentKlaus Iohannis aruncă bomba: Mohammad Munaf a fost adus în ţară şi va merge la închisoare.
Articolul următorOctavian Bitu, directorul Sălii Polivalente, a fost reţinut pentru şpagă.