Foto Gral Medical

Cu puțin peste 50% din populație vaccinată împotriva Covid, autoritățile din Germania au decis să se renunțe la testele Covid gratuite, relatează DW. Potrivit sursei citate, guvernul german vrea ca această măsură să fie pusă în aplicare la finalul lunii septembrie, iar scopul este acela de a crește procentul persoanelor care se vaccinează, în contextul în care varianta Delta devine dominantă în Europa, iar valul 4 este tot mai prezent.

Ziarul Bild, care a a citat surse guvernamentale nenumite, precizează că doi miniștri fac deja presiuni pentru această schimbare, ce ar urma să fie posibilă de la sfârșitul lunii septembrie.

În prezent, germanii sunt obligați să prezinte un test negativ Covid dacă doresc să intre în birouri, în unele magazine și restaurante și pot primi teste gratuit. De altfel, punctele de testare au fost extinse în ultimele luni pentru a include și farmaciile.

Scholz și Söder susțin planul

Ministrul finanțelor și candidatul la cancelarul social-democrat de centru-stânga (SDP) Olaf Scholz și premierul bavarez Markus Söder au susținut cu tărie măsura, potrivit Bild. Scholz ar fi susținut măsura, deoarece progresul în vaccinarea persoanelor a însemnat că fondurile publice nu ar trebui utilizate pentru a testa gratuit cei care nu sunt vaccinați. Bild a făcut precizarea că testele gratuite costă guvernului german 3,4 miliarde de euro. Totodată, Scholz face apel la germani să se vaccineze.

„Trebuie să ne convingem prietenii să se vaccineze. Aceasta este o chestiune care ne atinge pe fiecare dintre noi”, a spus Scholz.

Politicienii solicită o vaccinare mai rapidă

Politicienii germani încurajează, de asemenea, în mod activ oamenii să se vaccineze, iar testele gratuite să rămână pentru elevi, ce vor începe anul școlar în luna august, mai ales că aceștia nu sunt cu toții eligibili pentru vaccinarea împotriva Covid.

Până în prezent, 51% dintre germani au fost complet vaccinați, dar experții spun că nu este suficient pentru a preveni al patrulea val al pandemiei.

Germania: Persoanelor nevaccinate nu ar trebui să li se permită să călătorească sau să participe la evenimente

Articolul precedentUn om al străzii, acuzat că a răspândit virusul pe care nu l-a avut niciodată. Cum a fost lăsat fără apărare
Articolul următorCJ Hunedoara trebuie să rezolve problema celor 82.000 de tone de deșeuri, depozitate ilegal