Sursă foto: Campania Declic
Sursă foto: Campania Declic

Pentru moment, consilierii locali din Bacău au hotărât să nu avizeze PUZ-ul care ar fi dus la distrugerea Stejarului lui Cuza, un arbore-monument.

În data de 30 iunie, cel mai mare stejar din Bacău, un monument al naturii cu vârsta de peste 200 de ani și cu o circumferință de 450 cm, urma să fie ciopârțit pentru a face loc unui proiect imobiliar privat.

Agent Green: ”Victorie de etapă! Stejarul lui Cuza rămâne pe poziții”

Azi, consilierii locali din Bacău au hotărât să nu avizeze PUZ-ul care ar fi dus la distrugerea acestuia. Totuși, amenințarea pierderii definitive a acestei valori naturale încă rămâne. Continuați să vă implicați în salvarea stejarului prin diverse acțiuni și în primul rând prin semnarea petiției”, au scris membrii asociației pentru protecția mediului.

De asemenea, aceștia au ținut să mulțumească, în numele naturii, tuturor celor care au semnat petiția (sutele de semnături din ultimele ore chiar au avut un impact), celor care au pus presiune și au trimis email-uri, au răspândit povestea stejarului secular în rândul lor de prieteni și au ales să se implice și să nu rămână nepăsători.

Aceasta este dovada reală că faptele aduc victorii nesperate”, se arată în comunicatul distribuit pe pagina de Facebook.

Petiția pentru salvarea arborelui poate fi semnată aici

Reamintim că acest arbore se află în plin proces de clasare drept Monument Istoric, iar peste 2.500 de persoane au semnat pentru stricta lui protecție.

Ieri, 30 iunie, autoritățile din Bacău plănuiau să voteze și să avizeze PUZ-ul proiectului imobiliar care duce la distrugerea iremediabilă a acestei valori naturale și istorice.

Agent Green a solicitat Primăriei Bacău și Consiliului Local Bacău să finalizeze procesul de clasare a acestui arbore ca Monument Istoric și să implementeze măsuri stricte pentru conservarea lui, înainte de a aviza orice poiect cu impact potențial negativ.

Articolul precedentPolițist din Botoșani, condamnat la închisoare cu executare pentru mită constând în produse alimentare și produse de uz veterinar
Articolul următorSalvamont Vlădeasa Cluj: Călătoriile pe munte implică și prezența șerpilor veninoși
Jurnalist full-time / Pesimist part-time