Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, este în vizorul procurorilor, după ce Agenția Națională de Integritate i-a verificat averea. Astfel, potrivit ANI, Cherecheș nu poate justifica diferența care apare între veniturile obținute și averea strânsă în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017, în cuantum de 2.741.026,318 lei. Referitor la această situație, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, pentru a fi verificate „modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției”.

Totodată, au fost sesizați și procurorii. „Întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative.CHERECHEȘ CĂTĂLIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens. Precizăm că Agenția a transmis în atenția persoanei evaluate șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante”, se arată într-un comunicat ANI.

Articolul precedentTeodorovici capătă și mai mult credit: este în cărți pentru funcția de vicepremier
Articolul următorCine sunt favoriții pentru conducerea Băncii Naționale. Mugur Isărescu are în continuare susținerea PSD