Săptămâna aceasta se va decide noua echipă de conducere a Băncii Naționale a României. Dacă se știe sigur că PSD îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat, componența Consiliului de Administrație ar putea aduce unele suprize. În noul Consiliul de Administrație, cele mai multe numiri vor veni de la PSD: 4, în timp ce PNL va face două, iar ALDE și USR câte una. Potrivit Știri pe Surse, PSD îi va propune în Consiliul de Administrație al BNR pe actualul prim-viceguvernator al instituției Florin Georgescu și pe Gheorghe Gherghina, actual membru în CA.

PNL îl susține în continuare pe Eugen Nicolăescu în funcția de viceguvernator, în timp ce propunerea pentru funcția de membru în CA ar fi Virgil Stoenescu. USR îl va propune pe actual director de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii Cristian Popa, fost viceguvernator între 2009-2014, scriu cei de la Știri pe Surse, citând Mediafax.

Votul privind noile numiri va avea loc, cel mai probabil, miercuri, în plenul reunit al celor două camere legislative din Parlament, scrie sursa menționată.

Articolul precedentPrimarul din Baia Mare, dat pe mâna procurorilor. Nu poate justifica averea strânsă
Articolul următorDIICOT se va ocupa de dosarul violențelor din 10 august