Sursa foto: Facebook/Lucian Romașcanu

Aflat la deschiderea Bookfest, ministrul Culturii Lucian Romașcanu a declarat, miercuri, că lectura trebuie susținută și în 2022, deoarece nimic „nu înlocuiește bucuria cititului unei pagini scrise.”

„Mă bucur foarte mult să văd foarte mulţi copii aici şi le-aş asemăna târgul de carte cu un târg de corpuri de iluminat. Fiecare carte pe care o vedeţi este menită să aducă lumină în sufletele şi minţile voastre, dragi copii şi e bine, din când în când, poate mai des decât obişnuiţi, să o faceţi, să lăsaţi ecranele şi să deschideţi o carte”, a declarat Romașcanu.

La Bookfest a participat și ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, care a mulțumit organizatorilor pentru alegerea țării sale ca invitat de onoare la acest eveniment important.

„Sunt surprins cât de cunoscută a devenit Japonia în rândul românilor”

„Japonia a fost ales invitat de onoare la Bookfest 2022. Sper că acest lucru va duce la o cunoaştere şi mai profundă a Japoniei. Relaţiile dintre Japonia şi România sunt extraordinar de bune. Anul trecut am aniversat 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ţările noastre, iar relaţiile bilaterale se dezvoltă nu numai în domeniul politic, ci şi în multe alte domenii, cum ar fi cel economic, cultural sau sportiv şi aşa mai departe”, a precizat ambasadorul Japoniei, potrivit Agerpres.

Acesta i-a îndemnat pe români să participe la discuțiile cu autorii japonezi despre dansurile tradiționale din Japonia, manga, ikebana și altele.

„Toate aceste acţiuni se vor îmbina armonios asemeni vocii unui cor pentru a exprima Japonia. Acest an este unul foarte important pentru că este începutul următorilor 100 de ani de relaţii diplomatice dintre Japonia şi România. Sper ca Bookfest, organizat în acest an memorabil, să fie un punct de reper pentru aprofundarea şi mai mult a relaţiilor japonezo-române”, a mai spus diplomatul nipon.

De Ziua Copilului s-a deschis cea de-a XV-a ediție a evenimentului Salonul Internațional de Carte Bookfest, acesta fiind organizat în tandem cu Japonia.

Programul de vizitare va fi: 10,00 – 20,00 pentru zilele de miercuri, joi şi duminică (1, 2 şi 5 iunie), respectiv 10,00 – 21,00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă (3 şi 4 iunie).

Citește și articolul: Lucian Romașcanu, despre USR: „Un partid fără trecut și fără viitor”

Articolul precedentCiolacu, despre majorarea pensiilor: ”Nu este o pomană. Este o lege pe care o respectăm”
Articolul următorVIDEO: Un profesor i-a cerut unei eleve să dea o “lucrare specială în pat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.