Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Marcel Ciolacu a abordat subiectul majorării pensiilor.

Astfel, preşedintele PSD a venit cu asigurări, precizând că, de la 1 ianuarie, anul viitor, pensiile vor fi majorate ”conform legii”.

În același context, Marcel Ciolacu a ținut adauge că majorarea pensiilor reprezintă o respectare a legii, nu un proiect personal.

Liderul social-democrat a explicat ce înseamnă, din punct de vedere legal, această majorare: ”Respectăm legea”

Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice)”, a afirmat Marcel Ciolacu miercuri, potrivit Știri pe Surse.

Pentru moment, nu au existat discuții în coaliție referitoare la creșeterea pensiilor pentru anul în curs

De asemenea, președintele social democraților a fost întrebat dacă există posibilitatea ca o majorare a pensiilor să se facă şi în cursul acestui an.

La această întrebare, Marcel Ciolacu a răspuns că, pentru moment, nu au existat discuții în coaliție referitoare la acest subiect.

Nu am avut această discuţie în coaliţie”, a declarat liderul social-democrat, astăzi, 1 iunie.

În data de 24 mai, Nicolae Ciucă făcea anunțul conform căruia vor fi asigurate fondurile necesare creșterii salariilor și a pensiilor. Potrivit anunțului, noile creșteri de salarii și pensii ar urma să fie finanțate din economiile făcute de fiecare minister prin reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunurile și serviciile.

Articolul precedentMesajul Poliției Române, de Ziua Copilului: ”Îți place uniforma? Ești un super erou!”
Articolul următorA început Bookfest 2022. Ministrul Culturii, mesaj emoționant pentru tineri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time