Facebook: ”Cu apele curate”
Facebook: ”Cu apele curate”

Brăila apelează la artă stradală și culori pentru a trage un semnal de alarmă.

Se cere conștientizarea faptului că foarte multe deșeuri ajung în râuri, mări și oceane, distrugând fauna și flora acvatică.

Un tramvai, pictat în culori vii și ilustrând mai multe viețuitoare marine, poartă hashtag-ul ”Cu apele curate”.

Comunitatea ”Cu apele curate” și-a propus ca, împreună cu autoritățile și comunitățile locale, să reducă cantitățile de plastic din apele Dunării. Este vorba atât despre poluarea istorică și activități de colectare a deșeurilor deja existente în albia fluviului, cât și despre identificarea și aplicarea unor măsuri realiste de prevenire a deversărilor viitoare.

Brăila: orașul care vrea ape curate, artă și culori

Tramvaiul canvas de la Brăila este gata să intre pe rută și să ducă mesajul #cuapelecurate mai aproape de localnici.

Aducem mulțumiri grupului nostru de inițiativă locală Creionam Viitorul care a reușit să pună toată acțiunea pe roate și celor de la Braicar Brăila pentru tramvai.

Facebook: ”Cu apele curate”

Mintea colorată din spatele artei stradale este IRLO, felicitările noastre!

Prinde-l mergând prin oraș și spune-ne cum ți se pare”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții campaniei ”Cu apele curate”.

Este vorba despre un proiect realizat cu ajutorul IRLO, unul dintre numele consacrate pe scena locală de street art și graffiti.

IRLO este cunoscut în lumea artei stradale din România, dar și în străinătate. Personajele sale fictive și poveștile colorate pot fi admirate pe zidurile (interioare și exterioare) din București, Timișoara, Cluj, Arad, Sibiu, Brașov, Bistrița, Constanța și multe alte orașe din România. Dacă trecem granițele României, IRLO a pictat la New York și la Berlin.

Viitorul presupune ”Mai Mult Verde”

Alături de reprezentanții ”Cu apele curate”, asociația ”Mai Mult Verde” a construit o cultură a responsabilității și voluntariatului pentru mediu în România.

Prin proiecte și campanii educative, sub sloganuri precum “Există viață după colectare” sau “Deșeurile nu sunt gunoaie”, voluntarii au adunat peste 350 tone de plastic din păduri, albii de râu sau trasee turistice.

La acestea s-au adăugat activități specifice de advocacy, care să îmbunătățească politicile publice în domeniu.

Articolul precedentAna Birchall, în război cu ministrul Stelian Ion
Articolul următorFilolog (cândva) celebru: ”Paște Fericit” e pentru viței
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time