Sursa: Facebook

Ilan Laufer, președintele partidului Forța Identității Naționale – Platforma Social Liberală (PSL), a terminat relația cu George Simion și AUR.

Relația politică, date fiind anumite nemulțumiri pe care Laufer le are vizavi de ceea ce se întâmplă în partidul patronat de Simion, nemulțumiri transpuse într-o postare pe Facebook.

Însă tot pe Facebook, Partidul Forța Identității Naționale se prezintă în continuare ca „membru Alianța AUR”, ba chiar ultima postare este un video filmat de George Simion pe 27 februarie, „La Palatul Împăratului Klaus”. Probabil că de acum lucrurile capătă o altă turnură, cine știe.

Pentru că, potrivit lui Laufer, în interiorul a ceea ce s-a vrut o alianță, un singur „despot” conduce tot. Iar concluzia e că „Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR”:

De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România.

Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic. Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă.

Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată. Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR.

Cu toate că Președintele AUR și-a pus semnătura pe „Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR”, acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta. (…)

Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR.

Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO”, a transmis Laufer.

Articolul precedent„Lupte” în instanță la Târgu Mureș, între Prefectură și UDMR, privind reorganizarea Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”
Articolul următorCe se întâmplă cu salubritatea din Hunedoara? Vor fi organizate licitații pentru contractul de 116 milioane de EURO până va câștiga Supercom?