Nicușoare, nu uita, pe 9 iunie, apa te va lua!”. Deloc întâmplător sunt scrise cele de mai sus, care îi aparțin lui Cristian Popescu Piedone.

Chiar dacă pare o glumă, ba chiar edilul Sectorului 5 a născocit un pamflet – intitulat „Scrisoarea Apei Calde către bosulică al ei”, dincolo de rândurile glumețe, vorbim despre o realitate din București.

Bucureștenii suferă mai mult decât oricând din cauza lipsei apei calde, iar în unele cartiere lipsește chiar și apa rece din robinete.

Apă caldă la borcan, de la Nicușor Dan. Expiră la 9 iunie 2024. (…) Ne aflăm în Cartierul Tineretului, peste 20 de blocuri nu au apă caldă și nici măcar apă rece. (…) 800 de blocuri astăzi nu au apă caldă!”, subliniază Cristian Popescu Piedone într-un video.

În material, Cristian Popescu Piedone arată că, timp de 4 ani, Nicușor Dan a stat doar cu spatele la oameni: „Gata! Ai până pe 9 iunie!”, e avertismentul celui care conduce Sectorul 5.


În încheiere, vă prezentăm și Scrisoarea Apei Calde către bosulică al ei:

Bosulică, sunt bocnă de amărâtă…
M-ai sedus cu acoladele tale crețe, mi-ai promis grade gârlă în țeavă și când te-ai văzut boier… m-ai dat pe gheață la deranjamente “9442”!

De când ești șef la robinet, minciunelule, umblu pe țeavă doar răcită… Sunt amărâtă… Zac zgribulită pe conductă ca vai de mine…
Apa din boiler, ibricul, ligheanul și fierbătorul… fac zilnic mișto de mine și-mi promit o plapumă cadou de ziua ta!
Așa mă amărăsc…

Știi tu că zăpada aia măruntă care a făcut nițică haltă prin oraș, acum ceva vreme, mi-a râs la obraz că stă mai bine-n grade ca mine? M-a făcut Agent Termic… eschimos! Din cauza ta, boierule, sunt mai populară în bancuri ca Bulă…
Copiii ăștia mici, de 3-4 ani, nici nu mă cunosc! Degeaba le spun ai lor povești cu mine… Ei știu una și bună: că baia caldă vine de la boiler, boiler, boiler!

Înjurături, boierule, vai de țevile mele! M-au scos până și din integrame! Că… cică dau erată pe verticală! Știi ce-am auzit șoptindu-se pe țeava călâie de la closet? Pfff… boierule, boierule… Zic oamenii că și tu și eu consumăm oxigen degeaba în oraș! Și că din 9 iunie… SCAPĂ DE TINE, iar cu mine or să se spele pe cap!

Oricum, răcită bocnă, astăzi am absentat din vreo 800 de blocuri, instituții, școli, grădinițe, cămine studențești… Am ghinion! Și primăvara asta mă prinde tot cu mucușor din cauza răcelii… Sunt atât de răcită încât cred că am deja COVID. Deh… vine el și soarele pe țeava mea! Pe 9 iunie când o să pleci tu pa pa, boierule, o să fie soare și-o să stau cu țeava în raze!

Să nu uit: vezi că Piedone, primarul ăla greu care-ți provoacă insomnie, Dragonul, cum îi zici când tremuri, m-a pus astăzi la borcan și m-a împărțit oamenilor!

Dar să știi că am fost tot rece sloi și… iar te-am făcut de râs! Ți-a lăsat și ție câteva recipiente la intrarea de la Cișmigiu! Și o ditamai dihanie de morcov de era să fac infarct! A zis că e al tău, că de câteva zile îl porți știe el unde! N-am cerut detalii, că eram răcită!

Ți-am scris, boierule, cu o mare rugăminte: NU mă mai promite oamenilor, NU mai vorbi despre mine la televizor! UITĂ CĂ EXIST, AȘA CUM ȘI BUCUREȘTENII AU UITAT DE EXISTENȚA TA!

Apropo: pentru toți anii în care ți-am suportat minciunile, nicușorule boierule… îmi faci cinste cu o votcă mare să mă încălzesc?”.

Articolul precedentApa potabilă va fi sistată pe anumite tronsoane din cartierele Tomis II și Tomis III din Constanța
Articolul următor„Lupte” în instanță la Târgu Mureș, între Prefectură și UDMR, privind reorganizarea Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”