La Constanța, proteste cu sigla PAUR pe drapelul României

Amenzi usturătoare pentru nerespectarea legii drapelului național

Zeci de susținători PAUR au protestat, sâmbătă, în fața Prefecturii Constanța, împotriva vânzării Portului Constanța. Cei prezenți, printre care și co-președintele PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) sunt pasibili de amenzi, usturătoare, din cauza drapelurilor pe care le-au arborat, dar și a nerespectării măsurilor de prevenție a răspândirii Covid, a transmis presa constănțeană.

„Ne opunem privatizărilor obiectivelor strategice! Românii trebuie să stea de pază și să nu permită vânzarea pe bucăți a țării. Noi suntem AUR și ținem cu românii! Este timpul să ne trezim.Nu permitem nici unei nații să ne cumpere portul Constanța”, a precizat George Simion.

Amendă și închisoare de la 6 luni la 3 ani

Potrivit legislației în vigoare, Legea nr.75/1994, capitolul IV – Dispoziții finale, articolul 24, arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele și cu altă intensitate a culorile decât cele stabilite potrivit legii, constituie contravenții și se sancționează cu cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) şi l), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Protestul PAUR, autorizat

Conform presei locale, care l-a citat pe prefectul de Constanța, Silviu Coșa, protestul celor de la PAUR a fost autorizat. „Nu vă pot da mai multe detalii despre acest lucru. În schimb, nu am observat că cei de la AUR au avut inscripționat pe drapelul României însemne cu emblema partidului, o să discut în cursul zile de luni cu juristul acest aspect pentru a vedea ce este de făcut. Am fost la Prefectură, dar în jurul orei 12.00 am participat la exercițiul militar ,,Poseidon” și nu am reușit să fiu atent la ceea ce s-a întâmplat la adunarea celor de la AUR, dar o să verific.” a declarat Coșa.

Guvernul Cîțu a aprobat vânzarea Portului Constanța

Articolul precedentMiron Cozma: „Tu nu ai cum să mă opreşti pe mine!”
Articolul următorMamaia nu va mai avea magazine în apropierea hotelurilor