Florin Cîțu (captură video)

Președintele PNL, Florin Cîțu, a amintit faptul că majorarea punctului de pensie din 2020 a fost „cea mai mare din istorie”, afirmând că partidul pe care îl conduce „a făcut, nu doar a vorbit.”

Totodată, fostul premier a declarat că cei care își doresc renegocierea PNRR „ar fi bine să nu mai stea în România” și să discute aceste lucruri cu Comisia Europeană, nu în spațiul public.

„Să meargă la Bruxelles, să vină cu decizia şi, bineînţeles, toţi după aceea vom fi de acord. Toţi vrem să creştem veniturile, toţi vrem să creştem pensiile, sunt mai multe discuţii, dar acum doar discutăm politic. Eu când am avut nevoie să merg la Bruxelles să renegociez lucruri pentru PNRR, anul trecut m-am urcat în avion şi am plecat la Bruxelles. Aşa se fac lucrurile. Mergi acolo, vii înapoi cu decizia şi apoi o discutăm”, a declarat președintele PNL, potrivit news.ro.

Cîțu: „Trebuie să fim mai ambiţioşi”

De asemenea, fostul premier a mai declarat că PIB-ul pe care PNL l-a crescut anul trecut este suficient pentru a crește pensiile.

„9,4% din PIB-ul pe care noi l-am crescut anul trecut este suficient pentru că anul trecut am plătit doar 8% aproape, nici 8%, şi au crescut pensiile (…) De ce să menţinem PIB-ul? Cum să menţinem PIB-ul? Nu, creşte PIB-ul, de asta suntem la guvernare, să creştem PIB-ul, nu să menţinem”, a precizat Cîțu.

Totodată, liderul PNL a menționat că în Parlament se va discuta despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul. „Nu ne-am schimbat opinia. Dacă nu susţine (PSD – n.r.), atunci vom vedea, îl vom duce în coaliţie”, a concluzionat Cîţu.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat după ședința conducerii partidului că nu există un motiv pentru modificarea PNRR. De asemenea, liberalul a explicat faptul că există bani pentru o mărire a pensiilor, precizând că trebuie aduse toate pensiile pe sistemul de contributivitate.

Reamintim că țara noastră va primi, în total, 29,2 miliarde de euro, din care 14,2 miliarde sub formă de granturi, iar 14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi.

Emil Boc (AMR) vede necesitatea realizării reformelor, altfel există riscul de a se pierde bani din fondurile PNRR

Articolul precedentAutostrada Buzău – Focșani a ajuns în faza de licitație. Ministrul Grindeanu promite și mai mult
Articolul următorGhinea, despre insistențele renegocierii PNRR: „Nu au bani la buget ca să crească pensiile, pentru că au promis într-un mod nesimțit și deșănțat”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.