Agenția Națională de Integritate a finalizat cercetările în cazul mai multor funcționari și aleși, iar șase dintre aceștia nu au trecut testul de integritate. Printre aceștia și un angajat al Autorității Electorale Permanente, care s-a încurcat un pic cu politica. Potrivit ANI, Emanuel Palea, fost director și actual Consilier parlamentar în cadrul Filialei Sud – Muntenia a Autorității Electorale Permanente, a deținut în perioada 01 iulie – 05 noiembrie 2020, simultan, funcția de consilier parlamentar la Filiala Sud – Muntenia a Autorității Electorale Permanente și calitatea de membru al unui partid politic. Palea a candidat în septembrie 2020 pentru funcția de primar la Băleni, județul Dâmbovița, din partea PSD. Cu cele 1.270 voturi obținute, Palea s-a clasat pe al treilea loc, după candidații PNL și Pro România. Chiar și cu acest rezultat, Palea a fost recompensat de social democrați ca președinte interimar al organizației PSD Băleni, unde vechea conducere a fost decapitată după alegeri.

Nu doar acesta a fost găsit incompatibil, ANI comunicând azi că alte 5 persoane au încălcat legea.

DEUTSCH PETRU-MARTIN, șef secție în cadrul Institutului de Boli cardiovasculare Timișoara, județul Timiș – În perioada 22 noiembrie 2016 – 11 noiembrie 2020, a deținut simultan cu funcția de Șef secție în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, și calitatea de asociat, respectiv funcția de administrator, în cadrul a două societăți comerciale.

COTEANU LIANA DANIELA, funcționar public în cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială – În perioada 01 februarie – 01 mai 2018, a exercitat simultan cu funcția publică de execuție de inspector social în cadrul Compartimentului Control Intern și Managementul Calității și funcția de coordonator activități în echipa de implementare a proiectului „INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare”.

CUMPĂNĂȘOIU ION MILORAD, primar și fost consilier local al Orașului Berbești, județul Vâlcea – În perioada 10 iunie 2017 – 10 mai 2018, a exercitat simultan cu funcția de consilier local și funcțiile de Director și Manager în cadrul unei societăți comerciale al cărei acționar unic este Consiliul Județean Vâlcea.

NICULAE NICULAE, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dragodana, județul Dâmbovița – În perioada 31 martie 2017 – 03 decembrie 2020, a deținut simultan cu funcția de consilier local și pe cea de consilier superior (funcționar public) în cadrul Primăriei Orașului Găești, județul Dâmbovița.

ORĂȘANU DANIELA RODICA, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dudești, județul Brăila – În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de titular întreprindere individuală, a prestat servicii pentru primăria Comunei Dudești, județul Brăila, în valoare totală de 26.354,32 lei”, se arată în comunicatul ANI.

Articolul precedentLa Cluj, salubrizarea merge bine, dar cartierele orașului încă mai sunt invadate de duhoarea celor 240.000 tone de gunoaie de la Groapa „Pata Rât 2”
Articolul următorDoar 15% dintre clădirile unităților de învățământ au autorizație la incendiu