După un mesaj de Crăciun în care îndemna la solidaritate, bunătate și generozitate, Marcel Ciolacu revine în dulcele-i stil propriu, cu un mesaj de Revelion.

La o distanță de doar câteva zile, ideile s-au schimbat. Cum a trecut Crăciunul, a fost uitată și ideea de ”fii mai bun”.

Mesajul de Revelion al lui Marcel Ciolacu aduce mai mult a îndemn la luptă, declarație de război, zvâcnet de revoltă. Cumva cu iz de 1784. Sau 1907, dacă preferați. Dar, în nici un caz, cu parfum de 2021. Sau, măcar, secol 21.

În afara unui vag îndemn la implicare socială, nimic nu sună a urare de Revelion. Mai degrabă a discurs politic, pe care-l ții la tribună, atunci când vrei să mai obții niște voturi în plus. Sau să împiedici aprobarea unei legi.

Fără a pune exact degetul pe cine sunt acei ”ei” care ”au vrut” să ne subjuge, să ne închidă în case, să ne distrugă, Marcel Ciolacu amestecă politica cu pandemia, economia cu medicina, merele cu perele și, în mare, împarte totul între ”ei” și ”voi”.

Au vrut să subjuge România în 2020. Au vrut să dețină controlul total. Și pentru asta au fost în stare să meargă până acolo încât să se joace clandestin cu viețile voastre, pentru că n-au avut alt răspuns pentru a stopa pandemia.

Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an! Voi !!!

Voi sunteți cei care ați găsit soluții, atunci când statul v-a lăsat pe cont propriu! Iar apoi le-ați demonstrat prin vot că sunteți mai puternici ca ei.

De aceea, cea mai bună lecție a acestui an este că fiecare dintre noi poate face diferența și toți ar trebui să încercăm să schimbăm lucrurile care nu ne convin.”

După retrospectiva ”politică”, trece la un avertisment cel puțin redundant: o să fie greu în 2021! De parcă doar România a avut pandemie. De parcă doar la noi lumea s-a luptat cu restricții, pierderea locului de muncă, nesiguranța zilei de mâine.

De pe poziție de opoziție însă, e ușor și să dai avertismente și să arăți cu degetul.

Urarea lui Ciolacu, o retrospectivă sumbră a anului 2020

Interesantă mi se pare și alăturarea ”tăvălugul dreptei” la ”virus perfid”. Compară, oare, Ciolacu noua alianță guvernamentală cu un virus? Se referă la două lucruri diferite? E un dușman cu care trebuie să luptăm? Sunt mai mulți? Împotriva cui trebuie să ne ridicăm în 2021?

Dacă e vorba de politică, în 2021 nu sunt alegeri. Dacă e vorba de virus, nu e vina ”dreptei” că a făcut ravagii. Ce vrea să ne sugereze Ciolacu? Nu știm. Mister total.

”2020 a fost un an teribil. Iar 2021 se anunță un an al austerității, un an extrem de greu pentru milioane de familii!

De aceea vă îndemn să vă ridicați, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea din nou!

Împreună, am reușit să oprim tăvălugul dreptei în 2020. Tot împreună, ne vom întoarce în 2021 să zdrobim definitiv coaliția pierzătorilor. Vom învinge acest virus perfid și ne vom lua viețile înapoi! Vom readuce prosperitatea, dreptatea și speranța!

Împreună, schimbăm România în 2021!”

De obicei, mesajele politicienilor de Revelion sunt fie neutre, fie pline de urări de bine, speranță pentru un an nou mai bun, lucruri tipice. Marcel Ciolacu a decis să fie diferit. Astfel a ieșit o urare multicoloră, presărată din abundență cu semne de exclamare. Atât de multicoloră, încât confuzia creată de ea va dura mult timp. Posibil tot anul 2021.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentParcul Elisabeta Rizea: ”cadoul” oferit bucureștenilor de către Primăria Sectorului 1 se află în litigiu
Articolul următorÎPS Teodosie, ignoranță în formă continuă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time