Un angajat al Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moravița este bănuit de fapte de corupție, acestuia fiindu-i organizat chiar un flagrant luna aceasta. Potrivit datelor oferite de anchetatori, vameșul cerea sume de bani pentru a trece cu vederea anumite situații în care românii intrau în țară cu bunuri care puteau fi confiscate. Sorin Daniel Avram a fost reținut ieri pentru 24 de ore, iar azi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 septembrie 2019, a inculpatului
AVRAM SORIN DANIEL, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moravița, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în zilele de 04 și 12 septembrie 2019, inculpatul Avram Sorin Daniel, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare. Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameșul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate.

Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru același motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la același om de afaceri suma de 150 de euro.
După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 17 septembrie 2019, inculpatul este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Inculpatului Avram Sorin Daniel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, comunică DNA.

Articolul precedentFlorian Bodog scapă momentan de brațul lung al legii. Comisia Juridică consideră că nu se impune ca senatorul să fie urmărit penal
Articolul următorMedic reținut pentru corupție. Primea bani pentru a elibera adeverințe de invaliditate, iar acum nu mai are voie să profeseze