Horia Georgescu, fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate, scrie astăzi pe Facebook despre niște documente care ar fi fost descoperite în propriul dosar. Georgescu a fost condamnat pe fond la închisoare cu executare pentru fapte comise în perioada în care făcea parte din comisia ANRP.

Am aflat azi cu stupefacție că un document esențial din dosarul meu de la Curtea de Apel București a fost ținut secret de către judecătoarea Ana Maria Trancă, cea care a dispus, în total dispreț al legii, să mă condamne, după un lung șir de abuzuri la adresa mea. Documentul este un „plic lipit (secret)”, care i-a parvenit judecătoarei Trancă pe 26 mai 2015, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, când eu eram în arest în dosarul judecat de Trancă. Ce conținea acel plic? Care era expeditorul real? De ce ar fi avut nevoie Trancă să primească un plic „secret”? Cum e posibil ca un document dintr-un dosar să fie „secret”, adică să nu fie pus la dispoziția părților din dosar?

Toate aceste întrebări care nu au un răspuns în acest moment nu fac decât să indice ca fiind și mai suspect comportamentul judecătoarei Trancă, un comportament oricum aberant de-a lungul întregului meu proces. Erau în acel „plic” indicații juridice? Erau acolo ordine transmise de la o instituție a statului? Era o strategie juridică de urmat? Părțile din acest dosar trebuie să aibă acces direct și neîntârziat la acel „plic lipit (secret)” care poate explica mizeriile făcute de Trancă și, mai mult, poate și trebuie să ducă la acțiuni împotriva unei judecătoare cât se poate de părtinitoare.

PS Se întregește tabloul referitor la cum a ajuns dosarul meu “aleator” pe masa acestei judecătoare. Asta face obiectul unui dosar penal privind manipularea sistemelor informatice”, acuză Horia Georgescu. În februarie, după condamnarea sa, Horia Georgescu promitea că va face lumină în cazul său: „Am fost condamnat printr-o decizie nedreaptă și profund părtinitoare în care magistratul Ana Maria Trancă a ales să se poarte ca un procuror al DNA și nu ca un judecător imparțial. Îmi voi exercita calea legală de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție și știu că, în cele din urmă, voi fi achitat, oricât ar dura acest proces”.

Articolul precedentMircea Sandu, fostul președinte al FRF, trimis în judecată pentru luare de mită. În dosar este judecată și soția sa
Articolul următorMihai Fifor îi ia locul Liei Olguța Vasilescu