Fost ministru al Sănătății și actual senator, Florian Bodog a trecut de primul hop în problema penală privind angajările fictive. Astăzi, Comisia Juridică a Senatului a decis cu 5 voturi pentru, două contra și două abțineri să înainteze Plenului Senatului o propunere pentru ca Bodog să nu fie urmărit penal.

La începutul lunii iulie, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatuluisă formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018.

Procurorii anticorupție desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide.

Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal. În această etapă a procesului penal, orice persoană vizată de investigațiile desfășurate în prezentul dosar beneficiază de prezumția de nevinovăție”, comunica în vară DNA.

Potrivit ziarului local ebihoreanul.ro, ar fi vorba de Olivia Andreea Marcu, o tânără de 35 de ani cu un CV bogat: a terminat două facultăţi -Matematică-Informatică şi Afaceri Internaţionale, a urmat şi două masterate: unul în informatică şi unul în statistică, dar a și predat ca asistent universitar la University of Texas, din El Paso, SUA, de unde a obținut ultima diplomă. Aceeași sursă scrie că în urmă cu trei ani Marcu a obţinut titlul de doctor în Cibernetică şi Statistică la UBB.

Articolul precedentTehnician criminalist în cadrul IPJ Botoșani, acuzat că fura din probele aflate la dosare
Articolul următorVameș reținut pentru luare de mită