Fifor și Arafat au explicat unde s-a greșit în intervenția de la Caracal

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și ministrul de Interne interimar au fost invitați la Marius Tucă Show la o discuție despre cazul care ține prima pagină a ziarelor, crima de la Caracal. Raed Arafat și Mihai Fifor au explicat cum văd ei situația creată, dar și măsurile care trebuie luate. Până acum, mai multe persoane și-au pierdut funcțiile de conducere în legătură cu acest caz, scrie Mediafax: au demisionat sau au fost demişi ministrul de Interne- Nicolae Moga, şeful şi adjunctul Poliţiei Olt, şeful Poliţiei Caracal, prefectul şi subprefectul de Olt, iar mai târziu, pentru declaraţiile făcute, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu.

Se trimite ambulanţă când se ştie unde este persoana. Acolo indexul nu a pus ambulanţă în ascultare, ci doar poliţie. Am înţeles că indexul era de persoană răpită şi poliţia a fost anunţată. Ambulanţa, dacă era anunţată, mergea la prima casă, unde a mers şi poliţia iniţial. Misiunea de noapte nu a mai venit prin 112. În misiunea de noapte putea să fie solicitată ambulanţă de către cei care au iniţiat misiunea de noapte. Apelul de seară nu a mai trecut prin 112. Acolo putea să fie chemată ambulanţa, dacă se considera necesar pentru misiune”, a explicat Arafat.

A fost un şir nefericit de erori, proastă comunicare, a fost cel mai nefericit mixt de neconcordanţe posibil, care s-a soldat cu moartea Alexandrei, lucru pe care îl regretăm. Am văzut că acest lanţ al sistemului nu funcţionează. Sigur că putem face destituiri, încercăm să îi pedepsim pe cei care au greşit, dar încercăm să învăţăm din ce a fost la Caracal. A fost eroare umană multă, nepricepere multă, indolenţă multă. Cercetarea din Poliţie pe care o facem va arăta toate aceste chestiuni”, a spus și Fifor. Continuarea, aici.