Firul scurt dintre apelul la 112, ambulanță și firma mortuară a fost tăiat într-un județ de procurori. Astfel, aceștia au reușit să dovedească că un voluntar al Serviciului de Ambulanță din Cluj anunța în timp record o firmă care se ocupa cu servicii funerare atunci când erau solicitați la cazuri grave sau decese. Ancheta durează de patru ani, iar între timp au fost încheiate trei acorduri de recunoaștere a vinovăției față de persoanele cercetate în cauza respectivă. Azi, o altă persoană a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Ancheta coordonată de procurorii clujeni a fost efectuată în colaborare cu lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj. Potrivit DGA, inculpatul este acuzat de complicitate în formă continuată la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (12 acte materiale).

În fapt, la data de 13.01.2015, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor arătate mai sus de angajaţi cu funcţii de conducere şi alţi funcţionari din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj, respectiv angajați ai unei societăți comerciale, având ca principal obiect de activitate servicii funerare.

S-a reţinut că pe baza înţelegerii voluntare, având ca obiect obţinerea unor câştiguri facile, un voluntar din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj obţinea de la angajaţii din cadrul dispeceratului date privind persoane cu privire la care au fost efectuate apeluri de solicitare a intervenţiei de urgenţă şi care au decedat, informaţii pe care le furniza  inculpatului, administrator al societății comerciale, pe baza cărora angajaţii societăţii prestau servicii de această natură, cu prioritate faţă de alte societăţi care activează în acelaşi domeniu.

În schimbul datelor furnizate, voluntarul din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj primea de la administratorul societății sume de bani cuprinse între 600 şi 800 de lei pentru un caz, sume din care, la rândul său, remitea aproximativ 100-200 de lei dispecerului şi, după caz, câte 125-250 lei membrilor echipajului  de pe ambulanţă”, face public DGA.

Articolul precedentAngajat al Universității Valahia, dat pe mâna parchetului. Nu poate justifica aproape 160 de mii de euro
Articolul următor” Statul român este un criminal în serie!” – Florin Hozoc, importator de imunoglobulină