Sursa foto: Facebook/ Administrația Prezidențială

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia a 18 ani de la aderarea țării noastre la Alianță, că apartenența României la NATO este „crucială” și cu atât mai evidentă în actualul context de securitate din Europa.

Acesta a precizat că Alianța a știut să se adapteze rapid și a acționat eficient la agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Liderul de la Cotroceni a reafirmat că România va acționat pentru întărirea capacității de apărare prin creșterea cheltuielilor bugetare destinate Apărării de la 2% la 2,5% din PIB.

România a aderat la NATO pe 29 martie 2004

România va promova în continuare parteneriatul dintre NATO şi Uniunea Europeană, un cadru instituţional foarte important de optimizare a eforturilor europene şi euroatlantice în domeniul securităţii şi apărării, care trebuie să crească în relevanţă”, a precizat Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Totodată, șeful statului a dat asigurări că țara noastră va rămâne un aliat puternic și un susținător decis al consolidării relației transatlantice „dedicat valorilor fundamentale ale NATO.” „La mulţi ani, România în NATO!”, a concluzionat președintele României.

Și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia celor 18 ani de la aderarea țării noastre în Alianța Nord-Atlantică.

Acesta a precizat că datorită efortului unei guvernări PSD, România a aderat la NATO, cea mai importantă garanție de securitate din istoria modernă a țării.

„NATO este acum garantul securității cetățenilor români – atât al celor din țară, cât și al românilor aflați în străinătate, majoritatea trăind în Europa. De aceea, suntem mândri că PSD a oferit României șansa de a face parte dintr-o Alianță ce funcționează pe principiul “toți pentru unul și unul pentru toți”, a scris pe o rețea de socializare președintele PSD.

Ciolacu a mai precizat că România a devenit un partener important „într-o arhitectură politică și de securitate de care depinde în mare măsură viitorul pașnic al democrației europene.”

Reamintim că țara noastră a devenit în 1994  prima țară post-comunistă care s-a alăturat programului Parteneriatului pentru Pace al NATO.

Citește și articolul: Klaus Iohannis: Sunt necesare soluții europene pentru reducerea efectelor negative ale prețurilor ridicate la energie

Articolul precedentFederația PRO AGRO: „Am ales să contracarăm lobby-ul agresiv si total neadevărat al reprezentanților marilor magazine”. Reprezentanții producătorilor agroalimentari explică modul absurd prin care deputații contribuie la îngreunarea activității lor
Articolul următorGrindeanu, revoltat de cum arată gările și haltele din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.