În încercarea de a-și salva colegul liberal de gura lumii rele, după încă o gafă de proporții, Tănase Stamule, consilierul de bază a lui Ludovic Orban, a dat explicații cel puțin îndoielnice cu privire la „eroarea” ministrului Ion Ștefan. Ministrul Dezvoltării, cunoscut încă de la învestire drept „Grindă”, făcuse public în urmă cu câteva zile că ministerul său va finanța construirea spitalului din Satu Mare, însă a revenit asupra afirmației și a spus că e vorba de o bibliotecă.

Ulterior, Ion Ștefan a mers de unul singur la DNA, pentru a explica… că nu e corupt sau ceva. Nimeni nu a înțeles exact de ce o persoană ar merge la DNA nechemat pentru a (nu) se autodenunța.

Ei bine, consilierul Stamule a vorbit senin despre gafa lui Ștefan, ca despre o eroare …minoră. Practic, Ion Ștefan nu prea a știut ce vorbește!

A fost o greşeală neintenţionată. Domnul Ion Ştefan a şi fost la DNA şi a făcut un autodenunţ, tocmai ca să nu mai apară în zona publică tot felul de suspiciuni. A spus că nu cunoaşte pe nimeni de la Satu Mare şi nu are nicio legătură cu atacurile publice cum că a făcut-o cu intenţie ca să finanţeze nu ştiu ce pe la Satu Mare. A fost vineri dimineaţa şi a făcut acest gest, unul corect ca să arate că nu are nimic de ascuns. El spune că a fost o eroare umană şi că voia să spună bibliotecă, dar a spus din greşeală spital şi că nu are nicio legătură cu cei de acolo. Eu sunt convins că nu are nicio legătură”, a fost explicația lui Stamule.

O afirmație de toată jena, mai ales că nu vine din partea unui oarecare cetățean, ci chiar de la consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, în domeniul economic. Plus că Tănase Stamule ar trebui să aibă ceva expertiză în discursul public, în condițiile în care domnia sa este conferențiar universitar doctor în cadrul catedrei de Administrarea Afacerilor – UNESCO.

Nu mai vorbim de faptul că și-a trecut în CV că este specialist în comunicare (e drept, comercială), competență obținută în 2006 de la Universitatea Strasbourg. Probabil domnului Stamule îi vine un pic greu cu explicațiile în limba română, dat fiind că e expert în englez, germană, franceză, italiană și un pic de greacă – tot potrivit propriului CV.

Până la urmă, important e că avem oameni de calitate în Guvern, cu experiență. Nu doar în administrație și domeniul academic, ci în toate domeniile, la general. Cu toate acestea, cu așa experiență bogată, Stamule abia ce a reușit să își cumpere anul trecut un apartament în București. Aflăm această informație din declarația de avere pe care Stamule a completat-o în acest an în calitate de membru al Consiliului de Administrație la Loteria Română.

Totodată, aflăm și că dumnealui conduce un BMW și are bijuterii în valoare de 7.000 de euro. Anul trecut, Tănase Stamule a încasat 135.807 lei din salariul de la Academia de Studii Economice din București, activitatea de cercetare, documentare și management, 81.000 lei de la Curtea de Conturi, plus 43.000 lei salariul de la Universitatea Tehnică de Construcții București. Deși cei doi soți Stamule abia și-au cumpărat apartamentul în 2019, partea feminină a familiei apare cu 13.275 lei, venituri din chirii. La acestea se mai adaugă și 615.000 lei, dar de nuntă. Ca beneficii de la Loteria Română, Tănase Stamule a notat 5.000 (bănuim că lei), beneficii la care s-au adăugat cele de 2.200 (din nou, posibil lei) de la Iprochim SA, ca președinte al CA.

Articolul precedentOrdonanța de urgență privind alegerea șefilor de consilii județene de către aleșii județeni, aviz negativ de la Ministerul Justiției
Articolul următorInvazie de subprefecți