Liderul PNL, Ludovic Orban a afirmat, la Arad, că motivul pentru care a decis să candideze pentru un nou mandat de președinte al liberalilor ține de încrederea pe care o are că poate obține noi victorii în politica românească.
„Nu candidez la preşedinţia PNL pentru un nou mandat ca să mă aflu în treabă. Am luat decizia de a candida pentru că ştiu că am capacitatea, energia, forţa, priceperea, dăruirea pentru a duce în continuare Partidul Naţional Liberal spre victorii, spre guvernare şi spre realizări, aşa cum am avut noi de-a lungul întregii istorii”, a afirmat Ludovic Orban, vineri la Arad.
Liderul liberalilor a mai adăugat că PNL nu e ca oricare alt partid, ci este o formaţiune care a adus modernizarea şi dezvoltarea.
„Noi suntem Partidul Naţional Liberal, nu suntem orice alt partid. Noi am adus modernizare, dezvoltare, infrastructură, noi am creat cu adevărat şansa pentru fiecare român de a se realiza în viaţă şi avem cu adevărat forţa de a câştiga respectul lumii întregi”, a completat Orban, adăugând că este mulțimit de activitatea organizației județene din Arad.
Gheorghe Falcă (europarlamentar) este candidatul pentru şefia organizaţiei PNL Arad, pe care o conduce şi în prezent.
Orban, cursă de „2 în 1”
Tot vineri, la Satu Mare, Ludovic Orban a menționat că Guvernul este cel care trebuie să „asculte” de partidul de guvernare, nu invers. Mai mult, în opinia sa, președintele partidului trebuie să fie și premierul Guvernului.
„Guvernul este emanaţia PNL şi nu PNL este emanaţia Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL şi nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziţii PNL şi forurilor statutare ale PNL, asta e logica. Un coleg mai tânăr a spus un lucru – că preşedintele PNL trebuie să fie prim-ministru. A spus-o bine. Alţii spuneau că premierul trebuie să devină preşedintele partidului; eu spun că cel care e ales preşedintele partidului trebuie să fie premierul PNL”, a mai spus Ludovic Orban.
De altfel, tandemul premier – șef de partid, așa cum este în acest moment cu Cîțu și Orban, nu este un caz singural. În perioada în care Puterea era a social democraților, premier nu era șeful PSD (Dragnea la acel moment), ci Mihai Tudose, Sorin Grindeanu sau Viorica Dăncilă.