Foto: Apele Române, Facebook
Foto: Apele Române, Facebook

Mai multe vidanje fac legea, dar legea se ”răzbună”, întocmind un dosar penal.

În cursul zilei de ieri, Apele Române au anunțat printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook că, în timpul unui control, Inspecţia Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu din cadrul Apele Române Argeş-Vedea, a surprins o vidanjă care deversa şi alte cinci care aşteptau să descarce.

Cu alte cuvinte, o vidanjă dă tonul, alte cinci îi urmează exemplul, amenzile nu mai constituie vreun pericol, iar dosarul penal rămâne singura sperietoare.

Astfel, reprezentanții au precizat că apele uzate erau evacuate total neepurate direct în râul Ciorogârla, prin canalul principal din incinta staţiei de epurare a oraşului.

Din vidanje, direct în râu

Nu este prima dată când apele râului sunt poluate. În urmă cu 10 zile, S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleași încălcări ale legii. De asemenea, s-a dispus blindarea canalui de acces al vidanjelor, anunță reprezentanții Apelor Române, care cer întocmirea de dosar penal.

Dar, pentru că locuim în România și mulți preferă amenda pe post de educație, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au cerut sprijinul Poliţiei Măgurele, căreia i-au predat probele pentru întocmirea unui dosar penal pentru S.C. Apă Canal Ilfov S.A, precizează HotNews.

Dosar penal pentru poluare cu ape uzate neepurate

Dacă amenda nu reușește să aducă educația și civilizația în cadrul societății menționate, soluția a venit sub formă de dosar penal.

Apele râului Ciorogârla, afluentul râului Sabar din județul Ilfov, au fost din nou poluate cu ape uzate neepurate, provenite de la vidanjele din zona orașului Măgurele”, au scris reprezentanții Apelor Române pe contul de socializare.

Problema nu este prezentă doar în Ilfov, ci în toată țara. Un motiv în plus pentru ca România să devină țara care împarte amenzi, colecționează dosare penale și o ia de la capăt: afacerea primează, iar natura mai are de așteptat în fața delăsării, indiferenței și, mai ales, în fața banului.

Articolul precedentAna-Loredana Predescu, victorie importantă pentru HoReCa
Articolul următorRomânia consumeristă: supermarket lângă supermarket, farmacie lângă farmacie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time