Sursa: Google maps

Control judiciar pentru o doctoriță, medic șef al unui spital din Caraș-Severin, în urma unui flagrant.

Doctorița, care conduce una dintre secțiile Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu, este cuzată de luare de mită, dar și de fals informatic.

Potrivit procurorilor, doctorița făcea bani în plus pe lângă salariu, profitând de funcția pe care o deținea. Și, pentru a proba acuzațiile, săptămâna trecută i s-a organizat un flagrant.

Ancheta a fost derulată timp de câteva luni de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, iar zilele trecute, medicul şef din cadrul Secţiei Medicină Internă a Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu a aflat oficial acuzațiile:

Pentru probarea activității infracționale, joi, 24 octombrie 2024, ofițerii DGA –  Caraș-Severin au desfășurat o acțiune de flagrant, moment în care medicul în cauză a fost prins în timp ce primea suma de 200 de lei pentru eliberarea unui certificat de concediu medical.

În perioada martie – octombrie 2024, inculpata a eliberat atât certificate de concediu medical, cât și rețete medicale care atestau date neconforme cu realitatea, existând suspiciunea că acestea au fost eliberate contra unor sume de bani.

În continuarea cercetărilor, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, atât la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, cât și la domiciliul și la cabinetul individual al medicului. Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Începând cu data de 24 octombie 2024 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, iar, în urma audierilor efectuate, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpată pentru o perioadă de 60 de zile”.

Articolul precedent400 de milioane de euro, despăgubiri acordate fermierilor români afectați de seceta severă
Articolul următorNicușor Dan crede în programul lui Nicolae Ciucă