Sursa: Facebook

Multiple acuzații aduse de procurorii ploieșteni primarului municipiului reședință de județ, Andrei Volosevici, printre care trafic de influenţă, ultraj și purtare abuzivă.

Iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împreună cu ofiţeri din cadrul S.G.A. Dâmboviţa, D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Buzău, I.P.J. Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti au efectuat 7 percheziţii domiciliare, inclusiv la sediile sociale a mai multor societăţi comerciale şi S.C. HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti, pentru a proba acuzațiile.

Însă primarul Volosevici nu este singurul acuzat. Pentru că, din anchetă a rezultat că „în perioada mai – octombrie 2021, suspectul S.C., în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale”.

Ba, mai mult, „în aceeaşi perioadă, suspectul S.C. a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPECS SRL”.

În ceea ce îl privește pe primarul Volosevici, acesta este acuzat că „în perioada aprilie – septembrie 2021, în calitate de primar al Municipiului Ploieşti, a adresat înjurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC HALE şi PIEŢE S.A. Ploieşti pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale”.

Iar toate actele de procedură efectuate în teren ieri s-au finalizat la parchet, unde „au fost conduşi, în vederea audierii, un număr de 14 persoane”.

Fost parlamentar, Andrei Volosevici a fost ales de două ori primar al Ploieștiului – începând cu 2020 și între 2008 – 2012. Volosevici însă și-a încheiat mandatul în curs, în condițiile în care alegerile au fost câștigate în acest an de Mihai Polițeanu – USR.

Articolul precedentAdieu Armand, bine ai venit, Tuță
Articolul următorOrban crede că mulți candidați la prezidențiale sunt „iepuri” ex-PSD