Asociatia Femeilor din Transport si Turism - WTTA

WTTA își propune să ofere o mai mare vizibilitate și o voce mai puternică tuturor profesionistelor din transport si turism, să promoveze excelența și echitatea și să contribuie la creșterea și dezvoltarea celor două industrii, prin întărirea colaborării și a parteneriatului cu reprezentanții și actorii principali ai sectorului public și privat.

WTTA își asumă misiunea de a contribui la crearea unui mediu economic și social care să conducă la creșterea profesională a femeilor care își construiesc cu pasiune si dedicare o carieră în cele două domenii de activitate, încurajând în același timp un mediu organizațional care susține promovarea unui leadership feminin în poziții cheie în cadrul companiilor.

WTTA își propune de asemenea să ofere o platformă pentru:

  1. Promovarea dezvoltării carierei profesionale a femeilor din cele două domenii – facilitarea accesului la oportunități profesionale și programe de dezvoltare personală, precum seminarii, ateliere și alte programe.
  1. Dezvoltarea culturii organizaționale – încurajarea practicilor care susțin echilibrul dintre viața profesională și cea privată, promovând în același timp o cultură organizațională mai inclusivă.
  1. Vizibilitatea contribuțiilor femeilor, evenimente și campanii – organizarea de evenimente, întâlniri și discuții axate pe realizările acestora, precum și campanii de promovare și evidențiere a contribuțiilor semnificative în dezvoltarea și sustenabilitatea acestor industrii; organizarea de campanii de publicitate, seminarii și simpozioane cu participare națională și internațională, precum și campanii educaționale, călătorii și vizite de lucru.
  1. Reprezentarea intereselor – reprezentarea și protejarea interesele profesionale ale membrilor WTTA, pledând pentru drepturile acestora în relațiile cu autoritățile centrale și locale. Consilierea în carieră și crearea de materiale digitale precum grafică și conținut audio-video.
  1. Activități caritabile, strângerea de fonduri – implicarea activă în activități caritabile pentru a sprijini atingerea obiectivelor WTTA (procese de formare pentru diferite persoane sau grupuri, acordarea de burse).
  1. Studii de diagnosticare – efectuarea de studii socialogice, analize și anchete pentru a identifica și evalua nevoile femeilor din cele două industrii.

Prima Adunare Generală a WTTA, care a avut loc la șfârșitul lunii Iunie 2024, la emblematicul hotel Cișmigiu din București, a decis structura de conducere a WTTA prin alegerea Consiliului Director și a Președintelui WTTA.

Noul Președinte WTTA, ales cu unanimitate de voturi, este Claudia Țapardel, membru fondator al asociației și figură publică recunoscută la nivel european în domeniul transporturilor și turismului, fost Europarlamentar – membră în Comisia de Transporturi și Turism a Parlamentului European și Președinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European din Parlamentul European.

Am convingerea fermă că WTTA va scrie o poveste de succes și că vocea, profesionalismul, experiența și pasiunea a tot mai multor femei absolut excepționale din transport și turism vor contribui la dezvoltarea, creșterea și succesul celor două industrii. Cred cu tărie în colaborare și parteneriat și sunt convinsă că împreună suntem mai puternici.„ – Claudia Țapardel – Președinte WTTA

În acest moment WTTA are un Consiliu Director format din 11 doamne cu o experiență profesională remarcabilă, care și-au asumat rolul de a promova și susține femeile care activează și își construiesc o carieră de succes în transport și turism, atât în România cât și la nivel european:

  • Claudia Țapardel – Președinte & membru fondator WTTA
  • Anca Apahidean – Prim-Vicepreședinte Transport & membru fondator WTTA, Director Europa de Est IATA
  • Mirela Cojocaru – Prim-Vicepreședinte Turism & membru fondator WTTA, Director Hotel Cișmigiu, București
  • Otilia Demian – Vicepreședinte WTTA Membership, membru Comitet Director FIHR & Director of Business Development Bacolux Hotels
  • Camelia Gheorghe – Vicepreședinte WTTA Educație, Decan Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității, Universitatea Româno-Americană
  • Cristina Huzum – Vicepreședinte WTTA Sustenabilitate & CSR, Deputy General Manager Hotel Sheraton Bucuresti
  • Alexandra Huzuneanu – Vicepreședinte WTTA Finanțe, Presedinte CA Romanian Airport Services
  • Katina Moldovan – Vicepreședinte WTTA Relații Internaționale, Fondator & CEO Ruuts.travel
  • Alina Răpan – Vicepreședinte WTTA Proiecte Speciale, Consultant afaceri și investiții în turism
  • Natalia Vîrciu – Vicepreședinte WTTA Marketing & Evenimente, Senior Marketing Representative Turkish Airlines
  • Ileana Savu – Secretar General WTTA, Manager & Consultant Sailor Cons

Consiliul Director a desemnat și două doamne distinse ca Membre de Onoare WTTA:

  • Sanda Almășan – Director Executiv Grand Hotel Continental
  • Anita Huzum – Director Executiv Hora.

La acest eveniment special, WTTA s-a bucurat de participarea și susținerea doamnei Simona Constantinescu – Președinte FIHR (Federația Industriei Hoteliere din Romania).

De asemenea, WTTA se bucură de suportul și altor nume proeminente din industria transporturilor și turismului, precum Călin Ile – Președinte Onorific FIHR, Dragoș Anastasiu – CEO

Cine este Claudia Țapardel

Claudia Țapardel a fost o politiciană română cunoscută în special pentru activitatea sa ca europarlamentar. A fost membră a Parlamentului European (PE) din partea României, reprezentând Partidul Social Democrat (PSD). A fost aleasă europarlamentar în 2014 și a activat în PE până în 2019, făcând parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), care este al doilea cel mai mare grup politic din PE.

În timpul mandatului său, Claudia Țapardel a fost membră a Comisiei pentru Transport și Turism (TRAN), unde s-a implicat activ în probleme legate de dezvoltarea infrastructurii de transport, mobilitate și turism la nivel european. De asemenea, a fost co-președinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului în Parlamentul European, promovând inițiative pentru susținerea și dezvoltarea sectorului turistic european. A susținut proiecte de infrastructură și transport durabil, accentuând importanța conectivității între statele membre și îmbunătățirea serviciilor pentru călători.

Claudia Țapardel are studii în economie și administrație publică, iar înainte de a deveni europarlamentar, a activat în cadrul Consiliului General al Municipiului București. A avut un rol activ în promovarea turismului și a infrastructurii în România, atât la nivel național, cât și european. În timpul mandatului său, a organizat și a participat la diverse evenimente și conferințe pe teme legate de transport, mobilitate urbană, digitalizare în domeniul transporturilor și dezvoltarea turismului european. A promovat colaborarea între statele membre ale Uniunii Europene pentru creșterea competitivității în turism și a subliniat importanța acestui sector pentru economiile naționale și pentru piața forței de muncă.

Claudia Țapardel a fost recunoscută pentru eforturile sale de a susține inițiative legislative care să îmbunătățească sectorul transporturilor și turismului, punând accent pe sustenabilitate și cooperare europeană.

VIARedacția
SURSĂAsociatia Femeilor din Transport si Turism - WTTA
Articolul precedentPe locuri, fiți gata, start: mâine începe campania pentru prezidențiale, într-o lună se votează în primul tur
Articolul următorComisia de disciplină din Primăria Capitalei, coada de topor a primarului Nicușor Dan