Sursa: gov.ro

La câteva zile distanță după ce liderul PSD Marcel Ciolacu și-a prezentat programul, și președintele PNL Nicolae Ciucă și-a făcut curaj și a anunțat în fața colegilor cam ce va face dacă va fi șef al statului.

Ciucă este încrezător în șansele sale la prezidențiale și în procente, iar la lansarea programului prezidențial a subliniat că nu i-a trecut supărarea pe social democrați.

Brusc, după ani de guvernat împreună cu PSD, șefului PNL pare că i s-a ridicat un văl. Iar Ciolacu nu mai este un partener de încredere, nu mai are ce să îi spună, și nu mai vrea să guverneze împreună.

Nu este vorba despre vreo retragere din coaliția actuală, pentru că ar fi „păcat”. Dar pe viitor, Ciucă nu mai vrea să audă de PSD, pentru că, a spus acesta la lansarea programului „România prosperă și sigură”, „încredere fără sinceritate nu poate exista”. În plus, președintele PSD ar avea „un scenariu clar, împreună cu AUR și George Simion”.

Vom duce până la capăt acest program de guvernare, dar nu mai există niciun fel de încredere în Partidul Social Democrat. De altfel, Partidul Național Liberal va prezenta săptămâna viitoare propriul program de guvernare pentru ciclul 2024 – 2028, care este total opus gândirii etatiste a PSD.

Am întrerupt dialogul cu PSD în momentul în care Marcel Ciolacu și-a schimbat total comportamentul în coaliție. Acum se poate vedea limpede de ce, pentru că avea un scenariu clar, împreună cu AUR și George Simion. În consecință, am mai spus de câteva ori, eu cu PSD nu mai fac guvernare. (…)

Vedem ascensiunea populismului și extremismului în Europa și în lume. Valorile democratice sunt amenințate, ordinea mondială e în pericol. În România această amenințare are un nume – coaliția toxică dintre PSD și AUR, un PSD aurit, care deschide ușa influențelor străine și aduce declin economic țării noastre.

E rolul nostru, cel mai mare partid liberal de dreapta, să oprim acest lucru!”, a atras atenția Ciucă.

Articolul precedentITP-urile, rezolvate cu sume cuprinse între 50 și 200 de lei într-un oraș din Vâlcea
Articolul următorPe locuri, fiți gata, start: mâine începe campania pentru prezidențiale, într-o lună se votează în primul tur