Sursa: Facebook

Au fost tatonări și nicio cerere concretă până ieri, când Nicolae Ciucă, ferm, a pus punctul pe „i”: Elena Lasconi trebuie să se retragă din cursa pentru prezidențiale și să susțină PNL. Nu chiar PNL, ci „un proiect de dreapta”.

Pe principiul „dacă nu ești cu noi ești împotriva noastră”, liderul PNL a făcut un apel către Elena Lasconi privind candidatura ei la prezidențiale. Anume să renunțe la candidatură și să îl susțină, dat fiind că, din calculele lui Ciucă, s-ar situa pe locul 2 la intenția la vot, iar o susținere din partea forțelor de dreapta ar duce la victorie.

Nicolae Ciucă a explicat aseară la Realitatea TV toate cele de mai sus, dar și că, în esență, PNL nu a avut nimic „personal” cu USR atunci când a lăsat formațiunea pe dinafară de la guvernare. PNL avea motive întemeiate, deoarece „USR nu a făcut decât să-și depună o moțiune împotriva propriului guvern”.

Însă acum este altă situație, a subliniat Ciucă, pentru sursa citată, deoarece „USR și-a schimbat leadershipul”, iar „REPER nu mai este în interiorul USR, există o nouă conducere, avem un nou liant care încearcă să unească dreapta: Partidul Național Liberal”.

Respect tot ceea ce înseamnă contracandidații, când vine vorba de o doamnă contracandidat cu atât mai mult. Fac un apel la doamna să înțeleagă aritmetica politică și reală. 8% în alegerile locale înseamnă mult mai puțin decât 30%. Fac apel să se retragă și să susțină un proiect de dreapta.

Dânsa trebuie să înțeleagă valoarea numerică a cifrelor. Eu am discutat cu dumneai: Sunt convins că votanții USR înțeleg ce spun și sunt în măsură să facă o diferență între valoarea fiecăruia dintre noi. (…)

Nicolae Ciucă încearcă să-i determine pe toți să înțeleagă că polarizarea dreptei nu ne ajută cu nimic. Când vine vorba de libertate și democrație, progres, putem să ne unim și să înțelegem că ei se află la 8% și noi la 30%. (…) Sondajul în care sunt pe locul doi este unul real.

Nu-mi place să mă mint frumos, în viața asta mi-a plăcut să trăiesc cu picioarele pe pământ. Am urcat de la 7 la 18%. N-am făcut o campanie, am ținut doar să mă văd cu oamenii, n-am făcut nimic special. Chestiunea asta de manipulare a percepției oamenilor nu este corectă față de ceea ce înseamnă viitorul României, pentru că nu manipulezi percepția, ci ceea ce se poate întâmpla pe următorii 4-5 ani.

(…) Rspect pe cel care votează PNL, PSD, AUR și USR în mod egal. Trebuie să fiu președintele tuturor românilor. Trebuie să facem un minim gest, acela de unitate, de solidaritate. Este vorba de acea unitate în trăire, în dorință, în ceea ce vrem să se întâmple cu țara asta. Avem copii, trebuie să avem garanția că vor avea o viață frumoasă. Am trăit pe vremea comunismului, în perioada tranziției, uite-ne într-o Românie care a ajuns la un nivel de trai și libertate mare”, a explicat președintele PNL.

Articolul precedentPolițist din Vâlcea, afaceri cu lemn; a fost plasat sub control judiciar