Sursa: Google maps

Vinovat și aproape condamnat. Aceasta este situația unui fost secretar de stat în în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, actualmente director în cadrul instituției.

Acuzat chiar luna trecută de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție că a uzat de funcția sa pentru a-și mări veniturile, ilegal, în final a admis că este vinovat.

Date din ancheta deschisă pe numele ex-secretarului de stat Gheorghe Ștefan erau făcute publice de procurorii anticorupție la mijlocul lunii septembrie. Ulterior, date fiind probele, acesta a decis să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Dosarul acestuia a fost trimis în instanță, iar Tribunalul București trebuie să dea verdictul final în ceea ce privește acordul.

Concret, precizau procurorii DNA, „în perioada septembrie 2021 – august 2024, în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ulterior director general al Direcției Generale de Pescuit, din cadrul aceluiași minister, în scopul obținerii unor sume de bani, a desfășurat activități comerciale în numele unei societăți comerciale, constând în vânzarea de produse de pescuit, importate din Thailanda, către diverse persoane care dețin firme cu acest obiect de activitate, activități incompatibile cu funcțiile de secretar de stat și director general în cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”.

Ceea ce se pare că s-a și dovedit, inculpatul căzând de acord cu pedeapsa de „un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și interzicerea, pe o perioadă de cinci ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat”.

Articolul precedentKelemen Hunor și candidatura sa la prezidențiale: „Dacă am intrat în turul doi, nu mai contează”
Articolul următorLasconi ar vrea un guvern cu PNL&UDMR, condus de Bolojan: „Pe data de 21 decembrie o să depun jurământul ca președinte al României”